Rusia lanjutan tahan wartawan Wall Street Journal, Evan Gershkovich selepas setahun dikurung.

(SeaPRwire) –   Sebuah mahkamah Rusia pada hari Selasa sekali lagi melanjutkan penahanan Evan Gershkovich, seorang wartawan Amerika dari The Wall Street Journal yang telah ditahan setahun lalu atas tuduhan risikan palsu yang ditolak oleh AS.

Pegawai mahkamah Moscow berkata Gershkovich akan terus berada dalam tahanan sekurang-kurangnya sehingga 30 Jun. Lelaki berusia 32 tahun warga AS itu ditangkap dan ditahan pada 29 Mac 2023 ketika sedang dalam perjalanan membuat laporan dan telah dikurung sejak itu.

Ini adalah berita terkini. Semak kembali untuk kemas kini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.