Peguam Joran van der Sloot keluarkan video bola sepak penjara untuk menunjukkan dia dalam keadaan baik selepas dakwaan penumbuk oleh banduan

(SeaPRwire) –   EKSKLUSIF: Peguam Joran van der Sloot berkongsi video dengan Digital yang menunjukkan kliennya kelihatan sihat selepas laporan dipertikaikan bahawa lelaki yang membunuh remaja Amerika Natasha Holloway dan waris wanita Peru Stephany Flores mengalami serangan di dalam penjara.

Dalam klip 41 saat yang disediakan oleh peguamnya berpangkalan di Lima, Maximo Altez, van der Sloot dan rakan sepasukannya “La Naranja Mecanica” – bahasa Sepanyol untuk “The Clockwork Orange” – mengikuti beberapa pasukan penjara lain ke dalam dewan sukan.

Berusia 6 kaki 5 inci tinggi, van der Sloot mengatasi semua orang yang lain dalam bilik itu, memegang tangannya di atas hatinya dan tersenyum apabila memasuki, memakai treksuits biru dan topi berita.

Altez telah menafikan laporan serangan penjara dua lawan satu terhadap van der Sloot sebagai “berita palsu” selepas didakwa pergi ke bilik kecemasan penjara untuk rawatan dan dikatakan sebagai lelaki bercatatan.

“Dia dalam keadaan baik,” kata peguam itu kepada Digital.

Speaker Institut Penjara Kebangsaan Peru memberitahu akhbar minggu lepas bahawa dua lelaki menyerang warga Belanda itu di penjara dan bahawa beliau telah dirawat kerana luka dan lebam. Beliau tidak menghadapi tindakan disiplin kerana penyerang adalah pihak yang memulakan.

“Ramai orang mahu dia mati,” kata akhbar itu mengutip kata-kata pegawai tidak dinamakan itu.

Kolonel Luis Quiroz, Peru’s , memberitahu Digital bahawa pegawai penjara yang beliau bercakap tidak mempunyai maklumat tentang dakwaan serangan yang didakwa terhadap van der Sloot.

Mantan banduan yang menjalani hukuman bersama van der Sloot semasa penahanan ringkasnya di Alabama tahun lepas memberitahu Post bahawa van der Sloot adalah seorang “d–chebag” yang sombong.

“Dia berjalan di sekitar penjara seolah-olah dia bos, menuntut apa yang dia mahu, melayan lelaki lain seperti s—,” kata Emil Quinones kepada akhbar itu. “Dia membuat banyak musuh kerana dia begitu a–hole.”

Van der Sloot menjalani hukumannya di penjara gunung Challapalca Peru, tempat Altez sebelum ini mengatakan dia membencinya sangat sehingga dia bersedia bercakap dengan pendakwa di AS berkaitan dakwaan penipuan terhadapnya.

Walaupun begitu, dia dibenarkan bertemu beberapa wanita di sana untuk kesihatan mental dan pemulihan di bawah perlembagaan negara itu.

Ia tidak jelas bagaimana pasukan van der Sloot memilih namanya, “The Clockwork Orange”, tetapi filem 1971 Stanley Kubrick dengan tajuk yang sama adalah tentang usaha yang gagal untuk merehabilitasi ketua kumpulan pemerkosa ganas.

Akhirnya van der Sloot mengaku pada bulan Oktober untuk membunuh Holloway dengan batu bata di pantai Aruba pada tahun 2005 sebagai sebahagian daripada kes penipuan dan pemerasan di mana dia cuba memeras ibu mangsa itu sebanyak $250,000. Dia membunuh Flores tepat lima tahun kemudian di bilik hotel di kasino bapanya di Lima.

Dalam perjanjian damai antarabangsa, dia menjalani hukumannya atas dakwaan AS untuk memeras ibu Holloway di Peru.

Walau bagaimanapun, van der Sloot membenci Challapalca, menurut peguamnya, Altez, yang memanggilnya “neraka.” Penjara itu diketahui mengalami suhu di bawah beku pada waktu malam dan begitu terpencil sehingga perkhidmatan selular tidak sampai ke sana.

Pada tahun 2014, laporan bahawa kliennya telah ditikam tiga kali di penjara beberapa bulan selepas pemindahan awalnya ke sana kerana tingkah laku tidak terkawal. Walau bagaimanapun, pegawai memberitahu outlet itu bahawa luka itu kelihatan disediakan sendiri.

Sebelum ini van der Sloot telah menambah hukumannya di Peru selepas skandal penyeludupan dadah dan telefon bimbit.

masih membuka kemungkinan menuntutnya di sana, walaupun tempoh kekadaluarsaan telah tamat untuk pembunuhan Holloway.

Armando Regil Velasco dan ‘ Mitch Picasso menyumbang kepada laporan ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.