Hamas bersetuju dengan rangka kerja perjanjian gencatan senjata dengan Israel

(SeaPRwire) –   Hamas telah bersetuju dengan rangka kerja perjanjian gencatan senjata yang dicadangkan oleh Mesir dan Qatar, kumpulan pengganas itu mengumumkan dalam kenyataan Isnin.

Pejabat Putih dan Kementerian Luar Negeri Amerika Syarikat tidak dapat mengesahkan perjanjian itu sehingga masa akhbar cetak.

“Adik lelaki pejuang Ismail Haniyeh, ketua bahagian politik gerakan Hamas, telah berbual dengan Perdana Menteri Qatar, Syeikh Mohammed bin Abdul Rahman Al-Thani, dan dengan Menteri Perisikan Mesir, Tuan Abbas Kamel, dan memaklumkan mereka tentang kelulusan gerakan Hamas terhadap cadangan mereka mengenai perjanjian gencatan senjata,” kenyataan Hamas membaca.

Ini adalah berita sedang dikembangkan. Sila semak semula segera untuk kemaskini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.