Polis menangkap suspek dalam penembakan membunuh rapper Belanda di lapangan terbang Paris

(SeaPRwire) –   Seorang suspek dalam pembunuhan seorang rapper Belanda telah ditangkap berdasarkan waran Eropah di sebuah lapangan terbang awal Rabu, polis Amsterdam mengatakan.

Lelaki berusia 20 tahun, yang identitinya tidak didedahkan, ditahan di lapangan terbang Paris sebagai dia hendak menaiki penerbangan dari Paris ke Guiana Perancis di Amerika Selatan, polis mengatakan dalam kenyataan.

Detektif mempercayai dia membunuh Danzel Silos, lebih dikenali sebagai rapper Bigidagoe, berusia 26 tahun, pada waktu pagi awal Ahad di ibu negara Belanda.

“Suspek berada dalam tahanan dan akan dipindahkan ke pegawai kehakiman di Amsterdam. Keluarga Silos telah dimaklumkan tentang penangkapan di Paris,” kata polis dalam kenyataan.

Pasukan siasatan besar yang ditubuhkan selepas pembunuhan itu sedang menyiasat “latar belakang konflik yang mungkin antara kumpulan rap,” tambah kenyataan itu.

Pada waktu tengah malam, letupan merosakkan rumah di tiga lokasi di utara dan tenggara Amsterdam dan perkataan “perang” telah disimbah cat di dinding. mereka sedang menyiasat kaitan yang mungkin dengan kematian Silos.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.