Pengawal trafik udara Perancis membatalkan mogok, tetapi kelewatan di lapangan terbang Paris masih meluas

(SeaPRwire) –   Penumpang udara yang bepergian mengalami gangguan yang signifikan Khamis, walaupun keputusan oleh pengawal lalu lintas udara untuk membatalkan mogok setelah perundingan terakhir. Operasi penerbangan dikurangkan secara substansial kerana penyesuaian yang dibuat kepada jadual sebelum tindakan perindustrian yang dicadangkan.

Pihak berkuasa penerbangan awam Perancis telah meminta penerbangan terlebih dahulu untuk mengurangkan penerbangan mereka secara signifikan – 75% di Paris-Orly, 55% di Charles-de-Gaulle, dan 65% di Marseille-Provence, dengan pengurangan yang berbeza di merata negara. Akibatnya, operasi terhad sangat, juga menjejaskan penerbangan antarabangsa yang menyeberangi ruang udara Perancis.

Walaupun penerbangan yang beroperasi hanya menghadapi kelewatan sederhana, pembatalan dan penyesuaian jadual yang signifikan menyebabkan masalah perjalanan yang berterusan bagi ribuan penumpang. Kesan tersebut khususnya ketara di lapangan terbang utama seperti Paris-Orly, di mana kelewatan menambah cabaran hari itu.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.