Paus Francis dirawat sementara selepas mengalami gejala demam

(SeaPRwire) –   Paus Francis sebentar dirawat di hospital Rome pada Rabu selepas mengalami gejala demam selama beberapa hari.

Vatican belum menjelaskan sifat lawatan pendek itu. Paus telah membatalkan perjumpaan pada Sabtu dan Isnin kerana gejala demamnya, tetapi baginda telah membuat berkat tradisional Ahad.

Francis, 86, juga boleh didengar batuk berulang kali semasa perkhidmatan Ash Wednesday awal bulan ini.

Paus telah mengalami beberapa masalah kesihatan dalam beberapa tahun kebelakangan ini, termasuk menjalani pembedahan untuk mengeluarkan sebahagian usus besarnya pada 2021 disebabkan oleh keradangan usus. Baginda telah menggunakan tongkat dan kerusi roda secara berkala hampir setahun.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.