Lelaki Michigan dijatuhi hukuman penjara seumur hidup di penjara Jerman kerana membunuh dan merogol pelancong Amerika berhampiran kastil terkenal

(SeaPRwire) –   Seorang lelaki Amerika dari Michigan telah didapati bersalah atas pembunuhan dan tuduhan lain pada Isnin untuk serangan kejam terhadap dua wanita Amerika di kota kubu Neuschwanstein.

Troy Phillip Bohling, 31, didakwa mengelirukan dua pelancong wanita, Eva Liu, 21, dan Kelsey Chang, 22, yang ditemuinya di sepanjang laluan berjalan kaki jauh dari laluan, dengan menawarkan untuk memperlihatkan kawasan idili untuk mengambil gambar selfie berhampiran Marienbruecke, jambatan di atas tebing dengan pemandangan kota kubu, salah satu tarikan pelancong terkenal di Jerman.

Pendakwa mengatakan beliau pertama-tama memaksa Liu ke tanah dan cuba melepaskan pakaiannya dalam serangan 14 Jun 2023 itu. Apabila Chang cuba membantunya, berlakunya pergaduhan, dan beliau didakwa mendorongnya ke lereng curam. Dia jatuh kira-kira 165 kaki dan mengalami kecederaan kepala, lebam dan luka goresan, tetapi terselamat.

Kemudian Bohling didakwa mencekik wanita lebih muda itu sehingga tidak sedarkan diri dan merogolnya. Pendakwa mengatakan beliau kemudian mendorong Liu ke lereng juga. Dia kemudian meninggal dunia di hospital.

“Dia membuangnya seperti beg sampah,” kata hakim pengerusi Mahkamah Negeri Kempten Christoph Schwiebacher ketika mengumumkan keputusan pada Isnin, menurut agensi berita Jerman dpa.

Mahkamah Negeri Kempten pada Isnin telah mengistiharkan Bohling bersalah atas pembunuhan, cubaan pembunuhan dan rogol dengan akibat maut.

Schwiebacher menentukan bahawa defendan menanggung kesalahan yang sangat berat, bermakna beliau mungkin tidak layak dibebaskan selepas 15 tahun seperti biasa di Jerman. Hakim itu menggambarkan defendan sebagai “sangat tidak peduli” dan berkata “pembebasan selepas 15 tahun tidak dapat diterima.”

Mahkamah mendapati defendan mahu menyimpan rakaman video dan gambar yang diambilnya – bahan yang menjadi bukti penting kepada penyiasat – sebagai “trofi”.

Polis menangkapnya berhampiran tempat serangan. Mangsa ditemui dari tebing oleh helikopter.

Semasa siasatan, pihak berkuasa mendapati komputer riba dan telefon bimbit Bohling mengandungi pornografi kanak-kanak.

‘ Stepheny Price dan

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.