Menyayangi Bumi: CRRC ZIYANG CO., LTD. dan anda membina jalan hijau bersama-sama

22 April ialah Hari Bumi Sedunia.

Bumi ialah tempat di mana manusia hidup. Di peringkat global, ia telah menjadi konsensus untuk mengurangkan pelepasan karbon dan menyokong pengeluaran hijau dan rendah karbon dan gaya hidup.

Ia adalah tanggungjawab sosial setiap perusahaan peralatan pengangkutan kereta api untuk mengekalkan persekitaran hidup manusia dan menghasilkan produk hijau. CRRC ZIYANG CO., LTD. adalah perintis lokomotif hibrid dalaman hijau dan mesra alam China, mengambil perlindungan alam sekitar sebagai tanggungjawabnya dan secara aktif bertindak balas terhadap panggilan membina “penjimatan sumber dan mesra alam”.

Sejak tahun 2005, CRRC ZIYANG CO., LTD. telah komited untuk penyelidikan dan pembangunan serta penggunaan teknologi hibrid lokomotif, khususnya untuk menyediakan produk pengangkutan kereta api hijau, sihat dan selesa kepada pengguna di seluruh dunia. Syarikat ini secara bebas membangunkan produk perlindungan alam sekitar baharu termasuk: lokomotif hibrid, rel udara tenaga baru, kereta api semua elektrik, dan lain-lain.

https://www.youtube.com/watch?v=Nr728A89ZcU

Siri hibrid: penjimatan bahan api, pengurangan bahan buangan dan pengurangan bunyi

Lokomotif pembakaran dalaman HXN6 yang dibangunkan secara bebas oleh CRRC ZIYANG CO., LTD. telah lulus “Type Certificate of Railway Rolling Stock” dan “Railway Rolling Stock Manufacturing License” yang dikeluarkan oleh State Railway Bureau pada 10 Ogos 2020.

Sumber kuasa lokomotif pembakaran dalaman HXN6 adalah “pek bateri kuasa + penjana diesel”, antaranya pek bateri kuasa merupakan pilihan utama. Pada masa yang sama, ia juga mempunyai penjimatan kuasa, permulaan dan pecutan yang cepat, keupayaan brek kuasa yang kuat semasa operasi, bunyi dan pencemaran alam sekitar yang rendah. “Penjimatan bahan api, pengurangan bahan buangan, pengurangan bunyi, kesan yang sangat baik.” Pengguna China Steel sangat memuji lokomotif ini. Dalam masa yang sama ia mencapai hasil yang luar biasa dalam penjimatan tenaga, lokomotif hibrid titik minyak 1000 kW yang dibangunkan oleh CRRC ZIYANG CO., LTD. memenangi “Energy Saving and Emission Reduction Technology Innovation Award” China.

Pada masa ini, CRRC ZIYANG CO., LTD. telah menubuhkan satu set teknologi lokomotif hibrid dan platform produk, yang boleh memperkenalkan lokomotif hibrid 200-3000 kW gred yang berbeza ke pasaran, mencapai 30%-50% penjimatan tenaga, 40%-80% pelepasan bahan berbahaya, dan lebih daripada 80% pengurangan kesan bunyi enjin diesel, dan dapat memenuhi sepenuhnya keperluan pengguna yang berbeza.

Trek penggantungan: perlindungan alam sekitar, rendah bunyi, kecil jejak

Pada 8 Disember 2016, CRRC ZIYANG CO., LTD. menyelesaikan pembinaan kereta api udara komersial tenaga baru pertama China. Dengan mengintegrasikan 5 teknologi lokomotif matang, 4 teknologi inovatif yang dipatenkan dan 16 teknologi yang dipatenkan, CRRC ZIYANG CO., LTD. membangunkan jenis kereta api landasan gantung baharu yang dipacu oleh motor magnet kekal dan dikuasakan oleh bateri dengan kebolehpercayaan yang tinggi, ekonomi tinggi, kebolehsuaian yang tinggi dan keselamatan yang tinggi.

Kereta api gantung ini mempunyai banyak kelebihan seperti perlindungan persekitaran hijau, bunyi bising yang rendah, prestasi keselamatan yang tinggi, kurang pekerjaan fizikal, koordinasi alam sekitar yang baik, dan lain-lain. Ia selaras dengan keperluan nasional dalam penjimatan tenaga dan pengurangan bahan buangan, pembangunan hijau, dan dapat mengurangkan masalah lalu lintas bandar dengan berkesan, dan kosnya agak rendah, kira-kira  1/5 hingga 1/8 kereta bawah tanah, 1/2 hingga 1/3 monorel tempat duduk silang. Setakat ini, CRRC ZIYANG CO., LTD. telah menyesuaikan pelbagai jenis trek tenaga baharu untuk ramai pelanggan, dan telah diiktiraf secara meluas oleh mereka.

Kereta api tenaga baharu elektrik tulen: Sifar bahan buangan, rendah bunyi, tinggi ekonomi

Pada 22 Ogos 2019, CRRC ZIYANG CO., LTD. melancarkan kereta api transit aliran baru elektrik pertama di Sichuan, yang merupakan satu lagi produk transit kereta api hijau baharu selepas lokomotif “dwi-bahan api”. Trem tenaga baru ini mempunyai kelebihan rendah bunyi, sifar pelepasan, tinggi ekonomi, reka bentuk berpaksikan manusia, perlindungan keselamatan aktif dan pasif, dan pengecasan mudah alih.

Ia boleh menggantikan kereta api pembakaran dalaman tradisional dengan berkesan dan digunakan secara meluas dalam pemasangan trek kereta api dan penyelenggaraan dan kerja-kerja awam dan operasi elektrik perusahaan perindustrian dan perlombongan. Penggunaan sistem ini dapat mengurangkan pelepasan 630 kg gas ekzos setahun, dan dalam masa yang sama mengurangkan penggunaan tenaga dan kos penyelenggaraan dengan berkesan, meningkatkan persekitaran kerja pengendali. Semasa pengoperasi kenderaan ini, bunyi teksi adalah kurang daripada 70 desibels, yang jauh lebih rendah daripada lokomotif pembakaran dalaman tradisional, dan ia boleh beroperasi secara senyap di kawasan bandar dan pada waktu malam tanpa menjejaskan persekitaran hidup di sekitarnya, yang mesra alam, ekonomi, cekap, bersih dan produk pengangkutan rel yang selamat.

Sejak penubuhannya pada tahun 1966, CRRC ZIYANG CO., LTD. sentiasa mengawasi dunia dan menegaskan jalan pengantarabangsaan, menjadi perintis produk enjin pembakaran dalaman China ke dunia. Pada tahun 1992, lokomotif pembakaran dalaman dieksport ke Thailand, yang menjadi “kereta pertama” pengkomersialan eksport lokomotif China; Pada masa ini, lokomotif pembakaran dalaman yang dieksport oleh CRRC ZIYANG CO., LTD. telah melebihi 1,000 unit, menyumbang lebih daripada 50% daripada jumlah eksport lokomotif pembakaran dalaman China. CRRC ZIYANG CO., LTD. telah bekerjasama dengan lebih daripada 40 buah negara dan wilayah di Asia, Afrika, Amerika, Oceania dan Eropah dalam bidang penjimatan tenaga dan pengurangan bahan buangan pengangkutan kereta api dan pembuatan pintar.

Pada masa ini, dalam memberi penghormatan kepada “Rumah Bumi”, semua rakan sekerja CRRC ZIYANG CO., LTD. akan bekerjasama, bekerjasama, bekerjasama untuk mewujudkan rumah yang lebih baik!

Syarikat: CRRC Ziyang Co., Ltd.

Alamat: No.6 Jalan Chenfeng, Yanjiang Disitrict, Bandar Ziyang, Wilayah Sichuan, P.R.China

Laman web: https://www.crrcgc.cc/zyjcen

Tel: +86-28-26286175

E-mel: marketing.zy@crrcgc.cc