3vjia menjadi syarikat perisian reka bentuk pertama yang muncul di Minggu Reka Bentuk Milan

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, dengan peningkatan penggunaan dan kemajuan globalisasi yang berterusan, telah menjadi trend bagi syarikat perabot rumah China untuk pergi ke luar negara. Dalam keadaan ini, beberapa syarikat perabot rumah mulai melihat ke pasar luar negeri, berusaha membuka ruang pertumbuhan baru.

Dalam proses keseluruhan, Minggu Reka Bentuk Milan menjadi platform yang banyak diperhatikan. Sebagai acara reka bentuk antarabangsa, Minggu Reka Bentuk Milan yang berusia tiga tahun dibuka dengan megah pada 18 April, menarik pereka, jenama dan syarikat dari seluruh dunia. Perisian reka bentuk 3vjia muncul dengan menakjubkan di Minggu Reka Bentuk Milan, menjadi syarikat perisian China pertama yang muncul di Minggu Reka Bentuk Milan.

3vjia memulakan “revolusi digital dalam bidang reka bentuk dalaman”

Dilaporkan bahawa pada Minggu Reka Bentuk Milan ini, 3vjia memberikan reka bentuk, rendering dan sokongan teknikal lain untuk jenama perabot mewah Itali, Poliform.

Perabot Itali mewakili teratas dan kemewahan, Poliform sebagai syarikat perabot rumah Itali yang tipikal, mempunyai sejarah lebih daripada 80 tahun dan terkenal di antarabangsa dengan reka bentuk modennya yang unik. Poliform mempunyai rangkaian produk yang lengkap, menggabungkan sistem bilik jubah, perabot, perabot lembut dan kabinet, dan produk tersuainya diiktiraf secara meluas sebagai pemimpin industri.

Dengan bantuan perisian 3vjia, pereka Poliform dapat dengan cepat mengeluarkan penyelesaian reka bentuk yang indah dengan kos perkakasan yang sangat rendah. Berdasarkan teknologi rendering masa nyata awan, pereka dapat menyesuaikan bahan produk dan pemandangan 3D secara fleksibel, dan menyampaikannya kepada pelanggan dengan kesan rendering masa nyata dan tahap filem dan televisyen.

Ketua Pegawai Eksekutif Poliform Giovanni Anzani bercakap mengenai projek “revolusi digital reka bentuk dalaman”

Teknologi perisian yang kuat dari 3vjia telah diiktiraf oleh Poliform, dikenali sebagai “revolusi digital dalam bidang reka bentuk dalaman.” Berbanding dengan perisian pelanggan tradisional, Aihouse 3vjia (perisian reka bentuk awan 3D versi antarabangsa) lebih “ringan”, dapat digunakan setelah membuka laman web. 3vjia mengintegrasikan gen “awan” ke dalam konsep reka bentuk produk, mengembangkan secara sendiri mesin grafik berasaskan web, dan melakukan sejumlah besar percubaan AI pada inti pemodelan berasaskan awan. Dengan berkat teknologi AI, perisian 3vjia lebih kuat dan lebih pintar dan mudah digunakan untuk pengguna, yang menurunkan ambang reka bentuk.

Sebagai salah satu wakil perisian perindustrian China, 3vjia telah meneroka penerapan teknologi digital dalam bidang perabot rumah. Pameran ini bukan sahaja mempamerkan produk dan teknologi terkini 3vjia, juga memenangi lebih banyak pengiktirafan dan penghormatan antarabangsa untuk perisian reka bentuk China.

Perisian industri awan mempunyai garis permulaan yang sama di seluruh dunia, langkah 3vjia untuk pergi ke luar negari semakin cepat

Dengan penampilannya di pentas antarabangsa, rancangan untuk 3vjia pergi ke luar negeri juga dilancarkan sepenuhnya. Ketua pegawai eksekutif 3vjia, Cai Zhisen mengatakan bahawa dengan pengiktirafan tinggi Poliform, jenama mewah Itali yang terkenal, 3vjia diharapkan dapat membuka pasaran Eropah yang lebih luas.

Ambil Poland sebagai contoh, sebagai pengeksport perabot TOP3 di dunia dan pengeksport perabot terbesar di Eropah, permintaannya untuk perisian reka bentuk dalaman semakin meningkat. Dengan transformasi model penjualan kedai, banyak syarikat perabot rumah tempatan telah mulai mengintegrasikan perisian reka bentuk 3D ke dalam senario reka bentuk dan pemasaran untuk meningkatkan pengalaman pengguna. Ini membawa peluang kepada syarikat perisian industri awan seperti 3vjia.

Perisian industri berasaskan awan dan AI berada di garis permulaan yang sama di seluruh dunia. Ketua pegawai eksekutif 3vjia, Cai Zhisen percaya bahawa pengeluar perisian China seperti 3vjia sangat menjanjikan.

“Ambil industri perabot rumah sebagai contoh, ‘reka bentuk Itali’ digabungkan dengan ‘pembuatan global’ akan meletupkan imaginasi tanpa had di masa depan. Sebagai jambatan yang menghubungkan reka bentuk dan pembuatan, perisian 3vjia memainkan peranan penting di dalamnya.” Dengan kata lain, reka bentuk Itali diintegrasi secara mendalam dengan teknologi maklumat digital China dan pembuatan global untuk mewujudkan peruntukan pelbagai faktor pengeluaran yang cekap di global.

Di masa depan, dengan mengambil kesempatan kerjasama China-Itali, 3vjia akan berkomitmen untuk mendorong perisian industri China untuk memperkasakan industri pembuatan perabot rumah global dan membantu penyelesaian transformasi Industri 4.0.

Perlu disebutkan bahawa Asia Tenggara juga merupakan pilihan strategik penting bagi teknologi 3vjia pergi ke luar negeri. Diketahui bahawa, skala pasaran pengguna perabot Vietnam telah meningkat dari tahun ke tahun, dan format perabot rumah tersuai yang serupa dengan China juga popular. Perisian bersepadu yang menghubungkan reka bentuk dan pembuatan akan berkembang dengan baik di itu. Di pasaran Malaysia, semakin banyak pereka cenderung menggunakan AiHouse, dan perisian 3vjia mempunyai bahagian pasaran tempatan sekitar 10%.

Pada masa ini, 3vjia telah menubuhkan 21 organisasi perkhidmatan luar negeri termasuk Amerika Syarikat, Perancis, Sepanyol, United Kingdom, India, Malaysia, Singapura, dan Vietnam untuk mendorong perisian China ke dunia di bawah premis mencapai inovasi teknologi bebas, berdikari dan peningkatan diri.

Syarikat:AiHouse

Hubungi:Gavin Wu

Laman web:www.aihouse.com

Bandar: Guangzhou, China