Greece menyelamatkan 81 dari kapal terdampar di laluan biasa untuk pendatang haram

(SeaPRwire) –   Pihak berkuasa di selatan Greece menyelamatkan 81 orang yang terperangkap di atas kapal selatan daratan, laluan yang kerap digunakan untuk membawa pendatang secara haram, pegawai tempatan berkata Jumaat.

Pegawai-pegawai perbandaran di pelabuhan selatan Greece Kalamata berkata bandar itu telah menyediakan perlindungan sementara untuk orang-orang yang diselamatkan, yang mengenal pasti diri mereka datang dari Mesir, Pakistan.

Operasi penyelamatan berlaku agak selatan kawasan pencarian dan penyelamatan Greece, pihak berkuasa berkata, tanpa memberikan butiran lain.

Pada Jun, kapal trawler yang bergerak pada laluan yang sama tenggelam, pendatang haram. Pengawal pantai menyelamatkan 104 orang dan menemui 82 mayat manakala beratus-ratus orang lain yang berkerumun di dalam kapal itu tidak pernah dijumpai.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.