Wartawan bentangkan mayat makhluk asing bukan manusia kepada Kongres Mexico dalam pendengaran UFO: ‘Kita tidak sendirian’

Apa yang didakwa sebagai “mayat makhluk asing bukan manusia” berusia 1,000 tahun dipamerkan dalam kotak kaca sebelum Kongres Mexico pada hari Selasa semasa pendengaran pertama mereka mengenai UFO.

“Mereka adalah makhluk bukan manusia yang bukan sebahagian daripada evolusi bumi kita,” kata wartawan dan ahli ufologi Mexico Jaime Maussan di bawah sumpah.

Apabila dua spesimen mumia kecil, dilihat dengan tiga jari pada setiap tangan, didedahkan, Maussan berkata penyelidik di Universiti Autonomi Kebangsaan Mexico telah menjalankan analisis Karbon 14 yang menentukan mayat itu berusia sekitar 1,000 tahun.

“Ini bukan makhluk yang ditemui selepas reruntuhan UFO. Mereka ditemui di lombong diatom, dan kemudiannya menjadi fosil,” katanya, kemudian menambah, “Sama ada mereka alien atau tidak, kita tidak tahu, tetapi mereka bijak, dan mereka hidup bersama kita. Mereka perlu menulis semula sejarah…. Kita tidak sendirian di alam semesta yang luas ini, kita perlu menerima realiti ini.”

Melalui ujian, Maussan mendakwa, saintis Mexico menentukan lebih daripada 30% DNA spesimen itu “tidak diketahui.” Satu spesimen kononnya ditemui mempunyai apa yang kelihatan seperti telur atau ovari di dalam, sementara yang lain mempunyai implan logam jarang seperti Osmium.

The Independent mencatatkan bahawa Maussan, seorang wartawan penyiasat yang telah menyelidik fenomena luar angkasa selama berdekad-dekad, telah dikaitkan dengan tuntutan penemuan alien palsu sebelum ini, termasuk lima mumi yang ditemui di Peru pada 2017 kemudian ditentukan sebagai sisa kanak-kanak manusia.

Turut hadir di pendengaran kongres Mexico pada hari Selasa ialah Ryan Graves, pengasas Americans for Safe Aerospace dan bekas juruterbang F-18 dengan lebih sedekad perkhidmatan dalam Tentera Laut AS. Graves adalah salah seorang daripada tiga veteran Amerika yang menjadi pemberi maklumat UFO yang memberi keterangan di hadapan jawatankuasa pengawasan Dewan Perwakilan Rakyat AS pada bulan Julai, menegaskan UFO menimbulkan risiko keselamatan negara.

“Ia sombong untuk berfikir bahawa kita sendirian di alam semesta, kemungkinan kewujudan makhluk ini mendahului kehadiran manusia di Bumi,” kata ahli astrofizik Harvard Avi Loeb semasa pendengaran kongres Mexico pada hari Rabu, muncul melalui persidangan video, menurut akhbar Mexico El País.

Saksi lain memberi keterangan di bawah sumpah tentang empat pengalaman yang tidak dapat dijelaskan melibatkan objek terbang yang tidak dikenali. Dalam satu kejadian yang didakwa pada tahun 1975, sekumpulan 13 pesawat terbang bersama dalam formasi apabila salah satunya disergap oleh objek terbang yang tidak dikenali, memaksa pesawat itu menukar laluan dan mendarat.

“Ini bukan mitos atau legenda, fenomena seperti ini menjejaskan keselamatan ruang udara, dengan teknologi yang jauh lebih unggul dan berbeza,” katanya. “Mereka adalah kapal yang rupa-rupanya dikendalikan dengan kemahuan navigasi yang ditentukan, yang memanuver dan mengendalikan dengan berbeza daripada yang diketahui, yang muncul dan hilang, dan yang melanggar undang-undang dan peraturan.”