Tetamu taman hiburan terbalik 75 kaki ke bawah selama hampir 30 minit pada permainan ‘Lumberjack’

Tetamu taman hiburan pada hari Sabtu di Canada’s Wonderland taman hiburan ditinggalkan terbalik 75 kaki selama hampir 30 minit pada permainan ‘Lumberjack’.

Tetamu di permainan Lumberjack di Canada’s Wonderland telah berada di atas permainan apabila pegawai taman berkata ia menjadi “terbalik” pada pukul 10:40 malam waktu tempatan pada hari Sabtu.

Seorang jurucakap untuk Canada’s Wonderland di Vaughan, Ontario, memberitahu Digital permainan itu menjadi terbalik dengan tetamu di atasnya pada pukul 10:40 malam, yang selamat dikeluarkan pada pukul 11:05 malam.

“Tetamu dikeluarkan dengan selamat dan dinilai oleh kakitangan Pertolongan Cemas sebelum dilepaskan kembali ke taman,” kata jurucakap itu. “Keselamatan tetamu sentiasa menjadi keutamaan pertama kami.”

Jurucakap itu berkata dua tetamu melaporkan sakit dada dan dinilai sebelum dilepaskan tanpa perhatian perubatan lanjut.

Spencer Parkhouse, 11, berada di atas permainan itu dan memberitahu CBC News dia tertanya-tanya jika permainan itu akan kembali ke bawah.

“[Saya] hanya seperti merasa – bila kita akan jatuh? Adakah kita akan jatuh?” kata Spencer Parkhouse.

Walau bagaimanapun, Spencer Parkhouse berkata permainan itu tidak berhenti selepas isu itu selesai.

“Permainan itu masih perlu berjalan. Jadi permainan itu terus berjalan dan kami semua seperti, ‘Tidak, tolong, saya tidak mahu terperangkap lagi,” katanya.

Menurut laporan itu, ini adalah peluang pertama Spencer Parkhouse untuk berada di atas “permainan besar” di taman hiburan dan dia berjalan dengan trauma. Dia berkata seorang muntah semasa mereka terbalik.

Kakaknya, Mackenzie Parkhouse, berkata dia mungkin akan memikirkan semula untuk pergi ke beberapa permainan semasa melawat taman hiburan lagi.

“Saya hanya memikirkan, seperti kali depan saya pergi ke Canada’s Wonderland, adakah saya akan pergi ke permainan besar ini? Kerana sekarang saya takut untuk pergi ke atasnya,” kata Mackenzie Parkhouse.

Permainan Lumberjack di Canada’s Wonderland mempunyai ketinggian maksimum 75 kaki dan membawa tetamu pada “dua kapak ayunan berayun, mendorong mereka ke dalam pengalaman gelung 360 darjah,” menurut taman itu.