Tersangka penculikan Madeleine McCann tidak akan menjawab tuduhan dalam perbicaraan Jerman mengenai kesalahan seksual yang tidak berkaitan

(SeaPRwire) –   Seorang lelaki yang juga sedang disiasat dalam kehilangan kanak-kanak British berusia tiga tahun Madeleine McCann tidak akan membalas tuduhan berkaitan yang tidak berkaitan jenayah seksual dalam perbicaraan yang bermula minggu lepas, kata peguamnya Jumaat.

Lelaki Jerman berusia 47 tahun itu, yang telah dikenal pasti media sebagai Christian Bruckner, menghadapi tiga tuduhan rogol dan dua tuduhan penderaan kanak-kanak dalam perbicaraan di mahkamah negeri Braunschweig di utara Jerman. Dia didakwa melakukan kesalahan itu di Portugal antara 2000 dan 2017.

“Defenden sedang menggunakan haknya untuk bersungguh-sungguh,” kata peguam pertahanan Friedrich Fülscher kepada mahkamah negeri Braunschweig, agensi berita Jerman dpa melaporkan. Fülscher menambahkan bahawa beliau menjangkakan kliennya akan dibebaskan. Beliau telah memanggil bukti dalam dakwaan “menyedihkan.”

Tiada pendakwaan rasmi dalam sistem Jerman, dan defenden tidak wajib membalas tuduhan.

Suspek itu belum didakwa dalam kes McCann, di mana dia sedang disiasat atas syak wasangka pembunuhan. Dia menghabiskan banyak tahun di Portugal, termasuk di kawasan percutian Praia da Luz ketika Madeleine hilang di sana pada 2007. Dia menafikan sebarang kenaikan dengan kehilangannya.

Beliau kini menjalani hukuman penjara tujuh tahun di Jerman atas kes rogol yang dilakukan di Portugal pada 2005.

Perbicaraan bermula minggu lepas tetapi segera ditangguhkan pada hari pertamanya selepas Fülscher memfailkan cabaran terhadap seorang hakim awam dalam panel mendengar kes itu, yang didakwa pernah menyebarkan seruan membunuh bekas Presiden Brazil Jair Bolsonaro di . Pendakwa turut menyertai cabaran itu.

Wanita itu telah dikeluarkan dari kes itu dan kini menghadapi siasatan sendiri atas syak wasangka membuat seruan jenayah awam.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.