Tentera Udara Israel mendedahkan nota yang didakwa dibawa pejuang Hamas semasa serangan 7 Oktober

Tentera Udara Israel telah menerbitkan nota menakutkan yang ditulis tangan pada hari Rabu yang didakwa ditemui pada pejuang Hamas yang menyerbu negara pada 7 Oktober.

“Perkataan dari komander Hamas,” menurut tentera udara Israel, “terdiri daripada perintah untuk membunuh orang Yahudi dan menggalakkan untuk mencabut kepala mangsa dan mengeluarkan jantung dan hati mereka.”

“Tahulah bahawa musuhmu ini adalah penyakit yang tiada ubatnya, selain membelah kepala dan mengeluarkan jantung dan hati!” tentera udara Israel dikatakan menyatakan nota itu dalam satu pos di X.

Pendedahan nota didakwa itu datang beberapa hari selepas Israel mengeluarkan apa yang digambarkan sebagai “mengerikan” dan “tidak pernah dilihat” rakaman kamera badan tentera Hamas pada 7 Oktober untuk melawan “fenomena menafikan Holocaust yang sedang berkembang secara nyata.”

LAPORAN TERKINI: ISRAEL BERPERANG DENGAN HAMAS

Pameran berlaku di Israel pada pagi Isnin. Beberapa kandungan, menurut wartawan Mike Tobin, termasuk orang Israel diserang dalam kereta mereka, seorang gadis dieksekusi selepas pejuang Hamas mendapatinya bersembunyi di bawah meja dan seorang bapa mati selepas pejuang Hamas melemparkan grened ke dalam perlindungan bom di mana dia dan dua anaknya mencari perlindungan.

Jurucakap kerajaan Israel Eylon Levy berkata dalam satu video yang dimuatnaik di X sebelum pelepasan bahawa Pasukan Pertahanan Israel “telah mengumpul rakaman kamera badan yang diambil oleh pasukan maut Hamas,” dan mereka akan membuat rakaman itu awam untuk mengekalkan rekod untuk melawan mereka yang meragui sama ada peristiwa tertentu berlaku.

BAPA WARGANEGARA AMERIKA YANG DICULIK OLEH HAMAS: SAYA MEMPUNYAI SATU MISI – MEMBAWA HERSH PULANG

Perang antara Israel dan Hamas, yang bermula dengan serangan 7 Oktober, kini memasuki minggu ketiga.

Sekurang-kurangnya 6,400 orang telah terbunuh dalam perang di kedua-dua belah pihak, termasuk sekurang-kurangnya 1,400 orang awam dan tentera Israel dan 33 orang Amerika.

Kementerian kesihatan Hamas yang mentadbir Gaza mendakwa sekurang-kurangnya 5,087 orang Palestin terbunuh di Gaza dan Tebing Barat dan lebih daripada 15,270 cedera. Tambahan pula, sekurang-kurangnya 10 orang Amerika dikhuatiri antara 222 orang yang ditahan oleh Hamas.

’ Chris Pandolfo menyumbang kepada laporan ini.