SunCar Technology Group Inc. Mengesahkan Perjanjian Perkhidmatan dengan Nio Auto

NEW YORK, 30 Ogos 2023 – Kumpulan Teknologi Automotif SunCar (“SunCar” atau “Syarikat”) (Nasdaq: SDA), penyedia perkhidmatan selepas jualan automotif digital dan perkhidmatan pengantaraan insurans auto dalam talian yang terkemuka di China, hari ini mengumumkan bahawa ia telah memperbaharui perjanjian perkhidmatan pengantaraan insurans selama setahun dengan Nio Inc., pengeluar kereta berbilang negara yang beribu pejabat di Shanghai, China dengan hasil tahunan melebihi AS$7 bilion yang mengkhususkan diri dalam mereka bentuk dan membangunkan kenderaan elektrik.

Encik YE Zaichang, Pengerusi & Ketua Pegawai Eksekutif SunCar, mengulas: “SunCar memanfaatkan pengalaman pelanggan dan rakan kongsi NEV seperti Nio, yang merupakan pemimpin industri NEV di China. Kami telah menyaksikan momentum pertumbuhan yang kukuh untuk NEV di China, didorong oleh penerimaan pelanggan umum yang semakin meningkat terhadap produk, perkhidmatan, dan teknologi. Kami akan terus memperluaskan platform perkhidmatan pelbagai kami dan berharap untuk menyokong lebih banyak syarikat NEV terkemuka apabila mereka meningkatkan keupayaan pengeluaran dan penghantaran. Kami di SunCar mendedikasikan diri untuk menyediakan perkhidmatan insurans dan selepas jualan premium dan dengan itu membawa nilai kepada pelabur serta pelanggan akhir.”

Mengenai Kumpulan Teknologi Automotif SunCar Inc.

Pada asalnya ditubuhkan pada tahun 2007, SunCar sedang mengubah perjalanan pelanggan untuk insurans kereta dan perkhidmatan selepas jualan di China, pasaran kenderaan penumpang terbesar di dunia. SunCar membangunkan dan mengendalikan platform dalam talian yang menyambungkan pemandu dengan pelbagai perkhidmatan automotif dan pilihan liputan insurans daripada rangkaian penyedia rakan kongsi di seluruh negara. Hasilnya, SunCar telah mengukuhkan kedudukannya sebagai pemimpin di China dalam pasaran perkhidmatan selepas jualan automotif B2B dan pasaran insurans dalam talian untuk kenderaan elektrik. Platform awan multi-penyewa syarikat memberdayakan pelanggan perusahaannya untuk mengakses dan mengurus pangkalan data dan tawaran pelanggan mereka secara optimum, dan pemandu mendapat akses kepada ratusan perkhidmatan dari puluhan ribu penyedia bebas dalam satu aplikasi.

Kenyataan Masa Depan

Siaran akhbar ini mengandungi maklumat mengenai pandangan Syarikat tentang jangkaan, rancangan dan prospek masa depannya yang merupakan kenyataan pandangan ke hadapan. Keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada keputusan historikal atau yang ditunjukkan oleh kenyataan pandangan ke hadapan ini disebabkan oleh pelbagai faktor termasuk, tetapi tidak terhad kepada, risiko dan ketidakpastian yang berkaitan dengan keupayaannya untuk mengumpul dana tambahan, keupayaannya untuk mengekalkan dan mengembangkan perniagaannya, kebolehubahan keputusan operasi, keupayaannya untuk mengekalkan dan meningkatkan jenamanya, pembangunan dan pengenalan produk dan perkhidmatan baru, integrasi berjaya syarikat, teknologi dan aset yang diperoleh ke dalam portfolio produk dan perkhidmatannya, inisiatif pemasaran dan pembangunan perniagaan yang lain, persaingan dalam industri, peraturan kerajaan am, keadaan ekonomi, kebergantungan kepada kakitangan utama, keupayaan untuk menarik, mengambil dan mengekalkan kakitangan yang memiliki kemahiran teknikal dan pengalaman yang diperlukan untuk memenuhi keperluan pelanggannya, dan keupayaannya untuk melindungi harta inteleknya. Syarikat menggalakkan anda mengkaji faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depannya dalam laporan tahunan Syarikat dan dalam pengemukaan lain dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat.

Hubungi

SunCar:

Hubungan Pelabur: Cik Hui Jiang

E-mel: IR@suncartech.com

Perundangan: Cik Li Chen

E-mel: chenli@suncartech.com