St. Vincent akan mengusir 3 lelaki disyaki dalam penculikan yacht, hilangnya pasangan Amerika Syarikat

(SeaPRwire) –   Tiga lelaki dari Grenada disyaki terlibat dalam penculikan kapal layar milik pasangan Amerika yang hilang telah diperintahkan dideportasi dari St. Vincent pada Isnin.

Ketiga-tiga lelaki itu, Trevon Robertson, seorang lelaki penganggur berusia 19 tahun; Abita Stanislaus, seorang petani berusia 25 tahun dan Ron Mitchell, seorang pelaut berusia 30 tahun, telah mengaku bersalah terhadap tuduhan imigresen di mahkamah di pulau St. Vincent.

Hakim Kanan Colin John mengarahkan supaya mereka dikembalikan “secepat mungkin.”

Ketiga-tiga lelaki itu telah melarikan diri dari penjara di Grenada pada 18 Februari dan disyaki menculik kapal layar itu ketika Ralph Hendry dan Kathy Brandel berada di atas kapal.

Polis berkata mereka percaya pasangan itu telah dibuang ke laut ketika suspek membawa kapal layar itu ke St. Vincent, di mana mereka ditangkap pada 21 Februari. Mereka belum didakwa dalam kes ini.

Siasatan masih berterusan, dengan pihak berkuasa mendapati tanda-tanda keganasan di atas kapal milik pasangan itu yang ditemui ditinggalkan di St. Vincent.

Pertubuhan bukan untung Salty Dawg Sailing Association menggambarkan Hendry dan Brandel sebagai “pelayar veteran” yang menyertai Caribbean Rally tahun lalu dari Hampton, Virginia ke Antigua, dan merancang untuk menghabiskan musim sejuk berlayar di Caribbean timur.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.