Presiden Namibia akan menjalani rawatan kanser

(SeaPRwire) –   Presiden Namibia Hage Geingob akan mula rawatan selepas pemeriksaan perubatan rutin dan biopsi susulan mengesan sel-sel kanser, kata pejabatnya Jumaat.

Presidensi Namibia berkata Geingob yang berusia 82 tahun menjalani pemeriksaan kolonoskopi dan gastroskopi pada 8 Januari, diikuti biopsi. Pejabat Geingob tidak memberi butiran lanjut tentang diagnosisnya tetapi berkata beliau akan terus menjalankan tugas-tugasnya.

Geingob, yang menjadi presiden negara itu sejak 2015, dijadual menghabiskan penggal keduanya di pejabat tahun ini. Pada 2014, beliau berkata beliau terselamat dari kanser prostat.

“Atas nasihat pasukan perubatan, Presiden Geingob akan menjalani rawatan perubatan yang sesuai untuk menangani sel-sel kanser,” kata kenyataan pejabatnya.

Namibia akan memilih pemimpin baharu pada November.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.