Polis Persekutuan Brazil menangkap dua banduan berbahaya selepas pencarian selama 50 hari

(SeaPRwire) –   POLIS PERSEKUTUAN Brazil mengatakan pada Khamis bahawa mereka telah menangkap dua banduan yang melarikan diri dari penjara berkeselamatan tinggi di timur laut Brazil, menamatkan pencarian selama 50 hari.

Pada bulan Februari, Rogério Mendonça dan Deibson Nascimento menjadi tahanan pertama yang pernah melarikan diri dari sistem penjara persekutuan Brazil, sumber kemaluan bagi kedua-dua kementerian keadilan dan polis.

mengatakan dalam kenyataan dua orang itu ditangkap di bandar Amazon Maraba, lebih 1,600 kilometer (995 batu) barat daripada penjara Mossoro di mana mereka dipenjarakan.

Kedua-dua mereka dihantar ke Mossoro pada bulan September kerana sambungan mereka dengan salah satu . Mereka melarikan diri pada 14 Februari, memulakan pencarian di seluruh negara yang termasuk pengemaskinian berkala di stesen TV Brazil.

Pihak berkuasa Brazil mengatakan pada bulan Mac bahawa Mendonça, 35, dan Nascimento, 33, melarikan diri melalui lubang dan menggunakan alat yang ditinggalkan oleh pekerja semasa kerja-kerja pembaikan penjara untuk memotong pagar berdawai.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.