Polis Kanada membuat tangkapan dalam pembunuhan pemisah Sikh yang menyebabkan pertengkaran diplomatik dengan India

(SeaPRwire) –   VANCOUVER, British Columbia (AP) — polis berkata pada Jumaat bahawa mereka telah membuat tiga tangkapan dalam pembunuhan seorang pemisah Sikh pada Jun lalu di pinggir bandar Vancouver yang menjadi pusat pertengkaran diplomatik dengan India.

Ketua Pegawai Eksekutif Bantuan Suruhanjaya Polis Diraja Kanada David Teboul berkata tiga suspek telah ditangkap dan didakwa atas pembunuhan 45 tahun Hardeep Singh Nijjar oleh penembak bertopeng di Surrey di luar Vancouver.

Tetapi beliau berkata polis tidak boleh memberi komen mengenai sifat bukti atau motif. “Perkara ini masih dalam siasatan aktif,” kata Teboul.

menimbulkan pertengkaran diplomatik dengan India apabila beliau berkata pada September bahawa terdapat “tuduhan yang boleh dipercayai” terhadap keterlibatan India dalam pembunuhan Nijjar.

India menafikan sekeras-kerasnya keterlibatan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.