Polis Brazil bebaskan 17 tebusan dari bas yang dirampas oleh penembak

(SeaPRwire) –   Polis Brazil mengatakan pada Selasa mereka melepaskan 17 tebusan daripada seorang lelaki bersenjata yang mengambil alih sebuah bas yang penuh dan mencederakan sekurang-kurangnya dua orang.

Polis Rio mengatakan dalam saluran media sosialnya bahawa semua tebusan di atas bas yang diparkir di salah satu stesen utama bandar itu telah dibebaskan “selepas kerja berjaya rundingan” diketuai oleh pasukannya yang elit.

Motif lelaki itu masih tidak jelas, mengatakan dalam temubual di saluran berita TV Globo News. “Kami mempunyai kanak-kanak dan orang tua di dalam bas itu,” kata Andrade, menambah bahawa sangat sedikit yang diketahui pada peringkat ini.

Bas itu diparkir di terminal Sao Cristovao di pusat bandar dan dijadualkan untuk menuju ke negeri jiran Minas Gerais.

Kereta polis dan ambulans boleh dilihat menunggu berhampiran bas itu, sementara beribu-ribu penumpang terperangkap menunggu maklumat .

Orang yang ditemubual di TV mengatakan mereka mendengar beberapa das tembakan, menyebabkan kepanikan di dalam terminal yang penuh sesak.

Seorang mangsa cedera dihantar ke hospital berhampiran, kata polis.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.