Pihak berkuasa Mexico mendapati 10 mayat yang dibakar dalam kenderaan berhampiran sempadan AS

(SeaPRwire) –   Penyiasat di negeri sempadan Nuevo León berkata pada Khamis mereka telah menemui sekurang-kurangnya sepuluh mayat mati, terbakar dalam kenderaan di jalan raya berhampiran pusat perindustrian Monterrey.

Peguam negeri berkata mereka pada mulanya mendapati sebuah mayat dan tiga tengkorak di dalam kenderaan di pekan Pesqueria, hanya di luar Monterrey.

Tetapi kemudian mereka mendapati empat mayat lain, tulang manusia dan dua tengkorak lagi berhampiran. Siasatan sedang dijalankan untuk menentukan bilangan tepat mangsa, dan bagaimana mereka mati.

Pada awal 2000-an, Monterrey dilanda keganasan daripada kartel Zetas lama, tetapi menjadi lebih tenang. Kumpulan pecah daripada Kartel Utara, masih menguasai bandar sempadan Nuevo Laredo, di negeri bersebelahan Tamaulipas.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.