‘Persidangan Pelabur Institusi Asia Untuk Aset Digital 2023’ Bakal Menjadi Acara Sulung Asia Yang Direka Khusus Untuk Pelabur Institusi Profesional

SINGAPURA, 1 Sept. 2023 – Dianjurkan oleh Antalpha, Persidangan Pelabur Institusi Asia untuk Aset Digital 2023 muncul sebagai persidangan perintis Asia yang direka khusus untuk pelabur institusi profesional dan dijadualkan berlangsung pada 12 September 2023 di Singapura, dengan matlamat berfungsi sebagai platform penting untuk perbincangan di kalangan pelabur aset digital institusi Asia.

Acara ini, yang diadakan tepat sebelum acara Web3 terbesar Asia, TOKEN2049, bertujuan untuk memudahkan perbincangan mendalam tentang topik kritikal seperti naratif dalam lanskap aset digital semasa, penilaian nilai dan kitaran, peruntukan aset dan strategi pelaburan. Pengasas Bersama dan CEO Cobo Discus Fish, CFO Antalpha Herman, CFO Bitmain Max Hua, CEO Antpool Leon Lyu, Pengasas dan CEO Metalpha Adrian Wang, pengasas WISBURG Mikko, Pengarah Pengurusan Hack VC Alexander Pack、Ketua Pegawai Komersial Deribit Luuk Strijers, Dekan Penolong Dafei Zhu dari Universiti Pengurusan Singapura, pengasas bersama E2M Peicai Li adalah antara penceramah ke persidangan ini.

Dianjurkan bersama oleh Cobo, Bitmain, Metalpha dan Antpool, persidangan ini akan berkisar sekitar tema “Aset Baru, Peluang Baru”. Mengumpulkan lebih daripada 300 tetamu terkemuka yang mewakili organisasi bertaraf dunia yang terkenal dalam perlombongan kripto, dagangan, stablecoin, perkhidmatan kewangan, penjagaan aset, pengurusan aset, pejabat keluarga, dan dana lindung nilai, persidangan ini akan menawarkan platform luar biasa untuk pertukaran pandangan, perkongsian pengalaman, dan wacana intelektual. Melalui acara ini, para peserta akan bukan sahaja memperluaskan pengetahuan industri mereka dan bertemu rakan kongsi potensi tetapi juga menyumbang kepada pembentukan institusionalisasi industri aset digital.

“Tahun lalu luar biasa dalam sejarah mata wang kripto, dengan industri aset digital mengalami peristiwa penting. Dalam konteks ini, Antalpha Prime muncul. Platform Prime bertujuan menjadi platform teknologi aset digital B2B yang dipercayai oleh institusi. Antalpha secara konsisten mengamalkan peraturan dan menggunakan strategi ‘jambatan’ sebagai asas platform, menjembatani aset premium global dan menawarkan rakan kongsi lebih banyak pilihan pelaburan yang lebih terbuka dan telus. Tujuan menganjurkan persidangan ini adalah untuk menawarkan ruang dialog yang berkesan dan mewujudkan platform untuk komunikasi antara pelabur institusi dari latar belakang aset digital dan tradisional”, kata Serena Yu, CMO Antalpha, mewakili penganjur persidangan.

Untuk maklumat lanjut mengenai Persidangan Pelabur Institusi Asia untuk Aset Digital 2023, sila layari: https://www.aiisummit2023.com/

HUBUNGI: Kelvin Yeo
Eksekutif PR Cobo  
kelvin.yeo@cobo.com