Penyanyi gospel Brazil Pedro Henrique, 30, meninggal di atas pentas akibat serangan jantung besar

(SeaPRwire) –   Pedro Henrique, seorang penyanyi gospel Brazil, rebah dan meninggal dunia ketika membuat persembahan di pentas Rabu lalu dalam satu insiden mengejut yang juga dirakam dalam video.

Henrique, 30, sedang membuat persembahan di satu acara agama di bandar Feira de Santana di mana beliau boleh dilihat di tepi pentas menyanyikan lagu “Vai Ser Tão Lindo” dengan penuh semangat kepada orang ramai.

Kemudian beliau mengangkat mikrofonnya ke udara sambil mendesak orang ramai untuk menyanyi bersama, dan ketika beliau membawa mikrofon itu ke mulutnya semula, beliau tiba-tiba hilang keseimbangan, rebah ke belakang dan terbaring di hadapan kumpulan muziknya.

Orang ramai dilihat bergegas ke arahnya ketika orang ramai yang terkejut itu menyaksikan kejadian mengejut tersebut. Persembahan itu adalah laman Instagram Henrique mempunyai 1.2 juta pengikut.

Henrique ditinggalkan oleh isterinya, Suilan Barreto, dan anak perempuannya yang berusia 2 bulan, Zoe.

Todah Music, label rakaman Henrique, mengesahkan beliau diisytiharkan meninggal dunia di klinik perubatan tempatan setelah mengalami serangan jantung besar.

“Terdapat situasi yang sangat sukar dalam hidup, yang tidak mempunyai penjelasan,” kenyataan Todah Music dalam laman Instagramnya, diterjemahkan dalam bahasa Portugis.

“Kita hanya perlu memahami bahawa kehendak Tuhan yang mengatasi segalanya!

“Peter adalah seorang pemuda yang ceria, kawan kepada semua… suami dan bapa yang sangat komited. Tiada paderi di Brazil yang berkata sebaliknya… Segmen muzik Kristian berkabung.”

“Keluarga Todah music berkabung. Syurga menerima seorang anak yang terbilang: Pedro Henrique! Sampai jumpa segera adik kesayangan!!! Sampai jumpa semua segera!
Semoga Roh Kudus menghiburkan kamu semua!”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.