Penumpang sembunyi ditemui hampir mati di lapangan terbang Paris

(SeaPRwire) –   Seorang penumpang haram telah dijumpai dalam keadaan hampir mati di bahagian ruang bagasi pesawat selepas pesawat itu tiba pagi Khamis, menurut laporan.

Sumber keselamatan memberitahu Reuters bahawa pesawat Air Algeria itu datang dari bandar barat Algeria Oran, memulakan penerbangan selama dua jam setengah ke Paris.

Penumpang haram itu, yang tidak dikenal pasti tetapi dipercayai berusia 20-an, telah ditemui semasa pemeriksaan teknikal. Dia tidak mempunyai sebarang dokumen pengenalan dan dibawa ke hospital kawasan Paris dalam keadaan kritikal kerana hipotermia teruk, menurut AFP.

Digital telah menghubungi pegawai lapangan terbang untuk maklumat lanjut.

Pesawat biasanya terbang pada altitud 30,000 hingga 40,000 kaki. Penumpang haram yang berani mengambil risiko melakukan perjalanan dalam ruang roda dan kargo pesawat yang tidak bertekanan boleh mengharapkan suhu antara minus 50 hingga 60 Celsius serta kekurangan oksigen.

Pada tahun 2019, mayat seorang penumpang haram disyaki jatuh beratus-ratus meter dari pesawat terbang di atas barat daya London, mendarat di taman rumah seorang lelaki, hanya terlepas daripada beliau ketika beliau menanggalkan diri di taman itu.

Pada tahun 2015, mayat seorang penumpang haram pada penerbangan British Airways dari Johannesburg ke Heathrow jatuh di atas kedai di Richmond, barat daya London. Seorang penumpang haram lain terselamat selepas penerbangan 10 jam dan dijumpai di bahagian roda pesawat.

Reuters menyumbang kepada laporan ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.