Penduduk Bandar Raya Mexico bantu polis kejar serigala yang terlepas

(SeaPRwire) –   Penduduk dan pelajar di bandar Mexico City membantu pasukan polis dalam pengejaran panjang seekor serigala liar di salah satu kawasan bandar.

Warga dan mengejar haiwan itu dengan jalan kaki dan motosikal di kawasan pinggir bandar bahagian utara, sebelum serigala sederhana saiz akhirnya dipertikam “dengan bantuan jiran-jiran,” kata jabatan polis bandar malam Isnin lepas.

Stesen televisyen Milenio menemubual seorang budak lelaki berumur 15 tahun yang menghalau serigala itu dengan motosikalnya. “Kami datang untuk menangkap serigala itu,” kata budak lelaki itu.

Sebaik dikepung, pegawai kawalan haiwan polis menangkap serigala itu dengan tali dan memaksa haiwan saiz anjing Jerman itu ke dalam sangkar untuk diangkut.

Tiada yang jelas tentang asal-usul serigala itu. Ia kelihatan berjalan di tepi trotoar di kawasan yang sangat dibina rapat berhampiran zoo bandar. Tetapi zoo bandar itu menyatakan semua serigala zoo itu sudah diperakunkan.

Serigala ialah haiwan asli kawasan tengah Mexico, tetapi jarang sekali kalau tidak pernah dilihat di bandar raya 20 juta penduduk ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.