Pelajar kolej Amerika dikenal pasti sebagai penumpang yang terjatuh dari kapal pesiar terbesar di dunia

Penumpang yang terjatuh dari kapal pesiar terbesar di dunia pada hari Selasa telah dikenal pasti oleh keluarganya sebagai Sigmund Ropich, 19 tahun.

Dia terjatuh dari Wonder of the Seas milik Royal Caribbean di luar pantai Cuba semasa pelayaran tujuh hari yang berlepas dari Port Canaveral, Florida, menurut pegawai AS dan jurucakap syarikat.

Seorang jurucakap Royal Caribbean memberitahu Digital bahawa anak kapal kapal itu segera memulakan pencarian orang yang hilang itu dan sedang bekerjasama dengan pihak berkuasa tempatan.

Individu yang terjatuh telah dikenal pasti sebagai Sigmund Ropich, 19 tahun, seorang ahli keluarga memberitahu Digital.

PENCARIAN SEDANG BERJALAN SELEPAS PENUMPANG DI KAPAL PESIAR TERBESAR DI DUNIA TERJATUH

Savannah Ropich memberitahu Digital bahawa dia telah berhubung dengan Kedutaan AS di Cuba, yang telah bekerjasama dengan Kedutaan Cuba.

Ropich berkata pegawai Cuba tidak lagi mencari di laut, dan telah memindahkan pencarian ke pantai dan darat.

Seorang jurucakap Penjaga Pantai memberitahu Digital bahawa insiden itu berlaku di perairan wilayah Cuba, dan mereka tidak menjalankan usaha mencari dan menyelamat.

Oleh kerana remaja itu adalah warganegara AS, Penjaga Pantai akan bertemu kapal pesiar itu apabila tiba kembali di negara ini untuk menjalankan penyiasatan.

PENUMPANG KAPAL PESIAR ROYAL CARIBBEAN YANG ‘TIDAK BOLEH BERENANG’ TERJATUH DI SELAT SINGAPURA

Ropich berkata adik lelakinya berada di kapal pesiar untuk bercuti dengan kawan baiknya, rakan sekerja, dan keluarga rakan sekerjanya.

“Sig adalah budak yang baik. Tidak pernah mendapat masalah dan tidak pernah menimbulkan masalah. Sangat cerdas, mendapat A dalam Kalkulus/Fizik/Kerajaan di sekolah tinggi tanpa usaha. Dia juga pelajar kolej dan bekerja. Dia seorang budak yang baik, pendiam dan rendah diri yang juga suka membuat orang ketawa,” katanya. “Saya selalu memanggilnya adik yang ‘Tenang, Sabar dan Terkawal’.”

KLIK DI SINI UNTUK MENDAPATKAN APLIKASI FOX BUSINESS

Video yang dikongsi oleh penumpang kapal pesiar di TikTok menunjukkan sebuah bot penyelamat berhampiran kapal pesiar cuba mengesan penumpang yang terjatuh.

“Kami sebenarnya mempunyai laporan seorang lelaki terjatuh. Kami telah memperlahankan kapal. Kami telah berpusing dan menuju ke kedudukan pada masa itu. Kami akan memulakan operasi mencari dan menyelamat,” seorang kakitangan didengar berkata melalui sistem PA kapal pesiar.