Neuronic Menyambut Pakar Terapi Cahaya ke Lembaga Penasihat Saintifiknya

Michael Hamblin, Liisa Laakso, dan Paul Chazot akan membantu memandu penyelidikan dan pembangunan produk Neuronic

EGG HARBOR, N.J, 31 Ogos 2023 — Neuronic, sebuah syarikat perintis dalam bidang teknologi fotobimodulasi (PBM), juga dikenali sebagai terapi cahaya, dengan sukacitanya mengumumkan penambahan tiga individu yang dihormati ke Lembaga Penasihat Saintifiknya.

Didorong oleh matlamat untuk meningkatkan kehidupan melalui teknologi, Neuronic berusaha untuk memberi kuasa kepada individu. Syarikat ini bertujuan untuk mendapatkan lesen peranti perubatan untuk meringankan gejala pada mereka yang mengalami keadaan neurologi. Neuronic kini memberi tumpuan kepada meningkatkan kesejahteraan keseluruhan untuk semua orang.

Para penasihat baru dilantik — Michael Hamblin, Liisa Laakso, dan Paul Chazot — membawa kepakaran yang sangat bernilai untuk membimbing penyelidikan dan pembangunan produk Neuronic.

Michael Hamblin

Michael Hamblin, Ph.D., adalah seorang tokoh terkenal dalam bidang dermatologi dan fotobimodulasi. Sebelum ini Profesor Madya Dermatologi di Sekolah Perubatan Harvard, kini memegang jawatan sebagai Profesor Pelawat Terkemuka di Universiti Johannesburg, Afrika Selatan.

Minat penyelidikan Hamblin merangkumi pelbagai bidang termasuk terapi fotodinamik, penghantaran dadah, perubatan nano, dan kejuruteraan tisu. Dengan lebih 780 artikel semakan rakan setaraf dan 10 paten atas namanya, beliau adalah suara utama dalam kajian terapi berasaskan cahaya. Sumbangan Hamblin yang luas telah membuahkan beliau banyak penghargaan, termasuk anugerah berprestij Persatuan Perubatan Laser Eropah Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat.

Penyelidikan beliau begitu dihormati sehingga ramai saintis lain telah merujuk kepada karyanya dalam kajian mereka sendiri lebih daripada 94,000 kali.

Liisa Laakso

Liisa Laakso, PhD, BPhty (Hons1), GCMgmt(QH), adalah seorang akademik dan penyelidik yang tersohor dengan latar belakang yang luar biasa dalam terapi laser dan fotobimodulasi. Bekas Presiden Persatuan Terapi Fotobimodulasi Dunia (WALT), Lisa telah memegang jawatan kepimpinan dalam bidang ini.

Sebagai Rakan Penyelidik Utama (Kesihatan Bersekutu) di Institut Penyelidikan Mater di Brisbane dan Profesor Madya Kehormat di Fakulti Perubatan Universiti Queensland, kerja Laakso memberi tumpuan kepada pengurusan kesakitan, limfedema, penyembuhan tisu, peradangan, dan neurodegenerasi menggunakan terapi fotobimodulasi.

Penyelidikan pelopor beliau telah memperoleh pengiktirafan antarabangsa, termasuk anugerah pencapaian sepanjang hayat daripada Persatuan Perubatan Laser Eropah. Dengan rekod prestasi yang luas dalam perolehan geran dan penerbitan, wawasan Laakso akan sangat berharga untuk usaha Neuronic.

Prof. Paul Chazot

Prof. Paul Chazot, BSc (Hons) ARCS PhD FBPhS, seorang penyelidik akademik di Universiti Durham, UK (h- faktor 45), mengkhusus dalam pelbagai bidang termasuk kesakitan kronik, ALS, Alzheimer, Parkinson, CTE, sindrom selepas gegaran, delirium dan banyak lagi. Beliau juga mengkaji kesan keadaan seperti Covid-19 pada otak. Beliau meneroka rawatan menggunakan fotobimodulasi, reka bentuk dadah rasional, dan pendekatan biopsikososial dan artistik yang novel. Beliau adalah Fellow terpilih Persatuan Farmakologi British (BPS) dan bekas Presiden Persatuan Penyelidikan Histamin Eropah (EHRS).

Sumbangannya meliputi pembangunan biomarker neurodiagnostik prodromal dan ujian pengimejan tingkah laku yang inovatif. Terutamanya, Prof. Chazot adalah orang pertama yang mencadangkan penggunaan klinikal teknologi 1070 nm Neuronic dalam penyakit imun dan neurodegeneratif pada tahun 2002.

Sebagai ketua beberapa ujian klinikal, wawasan Prof. Chazot akan memberi sumbangan besar kepada misi Neuronic.

Kaji semula persembahan video oleh Prof. Paul Chazot, di mana beliau membincangkan potensi terapi cahaya inframerah (1070 nm) untuk memperbaiki penyakit Alzheimer dan keadaan yang berkaitan.

Memajukan Kesejahteraan Otak Melalui Kecekapan

Individu yang dihormati ini, secara kolektif menyertai Lembaga Penasihat Saintifik Neuronic, menekankan komitmen syarikat untuk memajukan sempadan fotobimodulasi. Kecekapan mereka akan memainkan peranan penting dalam membentuk penyelidikan dan pembangunan produk Neuronic. Dengan dedikasi bersama untuk meningkatkan kehidupan individu melalui penyelesaian inovatif, Neuronic berada dalam kedudukan yang baik untuk menerajui bidang kesejahteraan otak.

“Ahli Lembaga Penasihat Saintifik baru kami melambangkan kecemerlangan dan inovasi yang kami usahakan di Neuronic,” kata Liam Pingree, pengasas bersama Neuronic. “Kami amat gembira mengalu-alukan pakar yang dihormati ini yang berkongsi visi dan minat kami untuk meningkatkan kesejahteraan otak melalui fotobimodulasi.”

Memandangkan Neuronic terus melabur 100% keuntungannya ke dalam penyelidikan, penambahan Michael Hamblin, Liisa Laakso, dan Paul Chazot ke Lembaga Penasihat Saintifiknya akan menyumbang se