Mantan diplomat dibunuh berhampiran lapangan terbang Haiti

(SeaPRwire) –   Seorang bekas timbalan konsul Haiti ke Dominican Republic telah ditembak mati berhampiran lapangan terbang di utara Haiti, kata seorang pegawai polis kepada pada Selasa.

Claude Joazard, seorang doktor dan bekas calon senator, dibunuh Ahad berhampiran lapangan terbang di bandar pantai utara Cap-Haïtien, kata jurucakap polis Inspektor Arold Jean.

Joazard adalah bekas diplomat ke bandar Dajabon, terletak berhampiran sempadan yang dikongsi negara-negara itu di pulau Hispaniola.

Belum jelas apa motivasi penembakan itu. Tiada sesiapa yang ditahan.

Kumpulan geng telah disalahkan membunuh lebih 4,000 orang di seluruh Haiti tahun lepas, menurut .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.