Lelaki UK ditahan kerana cuba membunuh selepas didakwa mencederakan 2 dalam serangan busur silang

(SeaPRwire) –   mengumumkan pada Isnin mereka telah menangkap seorang lelaki atas tuduhan cuba membunuh selepas dua orang cedera dengan anak panah mesin di dua serangan berasingan di ibu negara.

Satu pemburu manusia telah dilancarkan selepas seorang wanita berusia 44 tahun terkena di kepala dengan anak panah mesin di bahagian kediaman Shoreditch, timur London, pada 4 Mac. Dalam insiden berasingan pada 14 Mac, seorang lelaki berusia 20 tahun cedera di leher dengan senjata yang sama di kawasan yang sama.

mengatakan kecederaan mereka tidak mengancam nyawa.

Pihak berkuasa mengatakan seorang lelaki berusia 47 tahun telah ditangkap lewat Ahad di Shoreditch, dan bahawa pegawai mencari rumahnya mendapati sebuah mesin panah, pisau dan senjata lain.

Ketua Penyiasat Utama James Conway mengatakan penangkapan itu merupakan “perkembangan penting” tetapi beliau menambah siasatan itu kompleks dan berterusan. Suspek berada di dalam tahanan di sebuah stesen polis timur London.

sedang mempertimbangkan mengukuhkan peraturan terhadap mesin panah supaya ia dibatasi seperti senjata api.

Semasa ini sesiapa sahaja berusia 18 tahun ke atas boleh membeli mesin panah secara sah, tetapi membawanya di tempat awam tanpa alasan munasabah boleh didenda sehingga empat tahun penjara.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.