Israel membebaskan video tidak disunting serangan Hamas 7 Oktober untuk menentang ‘fenomena penafian Holocaust’

Israel melepaskan video tidak disunting secara langsung serangan Hamas pada 7 Oktober untuk menentang ‘fenomena penafian Holocaust’

Israel melepaskan pada Isnin apa yang dikatakannya sebagai “mengerikan” dan “tidak dilihat” rakaman kamera badan untuk menentang “fenomena penafian Holocaust yang berkembang secara langsung.”

Jurucakap kerajaan Israel Eylon Levy berkata dalam video dimuatkan pada X sebelum pelepasan bahawa Pasukan Pertahanan Israel “telah mengumpul rakaman dari kamera badan yang diambil oleh kumpulan maut Hamas,” dan bahawa mereka akan membuat rakaman itu awam untuk mengekalkan rekod untuk menentang mereka yang meragui sama ada peristiwa tertentu berlaku.

“Sekarang sayangnya, dan saya tidak dapat percaya saya mengatakan ini, dan saya tidak dapat percaya bahawa kita sebagai negara perlu melakukan ini ketika kita bekerja untuk menewaskan organisasi pengganas yang kejam terhadap rakyat kita, kita menyaksikan fenomena penafian Holocaust yang berkembang secara langsung kerana orang ramai mempersoalkan skala kekejaman yang dilakukan oleh Hamas terhadap rakyat kita dan sebenarnya merakamkan untuk memuliakan keganasan itu,” beliau terus.

“Oleh itu… Pejabat Pers Kerajaan akan memaparkan kepada media asing rakaman mengerikan dan belum dilihat tentang kekejaman yang dilakukan terhadap rakyat kita pada 7 Oktober,” beliau tambah. “Ini adalah rakaman yang belum dibuat awam. Ia akan memaparkan satu kompilasi rakaman mentah dan tidak disunting dari Pembunuhan Beramai-ramai pada 7 Oktober untuk wartawan yang mampu menanggung kebenaran mengerikan dan mahu melaporkan apa yang mereka lihat.”

LAPORAN LANGSUNG: ISRAEL BERPERANG DENGAN HAMAS

Pempaparan itu berlaku di Israel pada pagi Isnin.

Pejabat Pers Kerajaan tidak segera menjawab permintaan komen lanjut dari Digital.

BLINKEN BERKATA AS SEDIA MASUK CAMPUR DALAM PERANG ISRAEL-HAMAS JIKA GARISAN DILALUI

Perang antara Israel dan kumpulan pengganas Palestin Hamas kini memasuki minggu ketiga. Sekurang-kurangnya 5,700 orang dilaporkan terbunuh dalam perang di kedua-dua belah pihak, termasuk sekurang-kurangnya 1,400 orang awam dan tentera Israel dan 32 warga Amerika. Kementerian kesihatan Hamas yang mentadbir Gaza mendakwa sekurang-kurangnya 4,385 orang Palestin terbunuh di Gaza dan Tebing Barat dan lebih 13,561 lagi cedera.

Sekurang-kurangnya 10 warga Amerika dipercayai antara 222 orang yang ditahan tebusan oleh Hamas.

’Chris Pandolfo menyumbang kepada laporan ini.’