Ibu Askar Tentera Darat Amerika Syarikat yang Ditahan di Rusia Mendedahkan Apa Yang Akan Dia Tulis Dalam Surat Kepada Anaknya

(SeaPRwire) –   Ibu tentera darat AS itu selepas melawat teman wanita memberitahu Digital bahawa jika dia boleh menulis surat kepada anaknya, dia akan katakan “Saya cintamu, saya rindukan kamu, [dan] saya harap kamu boleh pulang ke rumah segera.”

Melody Jones bersuara keluar kerana hampir dua minggu sejak Koperal Gordon Black diambil ke dalam tahanan oleh pihak berkuasa Rusia di bandar jauh timur Vladivostok. Black, 34, dan dituduh mencuri daripada teman wanitanya.

“Saya fikir dia bimbang menghukum kami, dan saya akan beritahu dia dalam surat, tidak, anda tidak telah,” kata Jones kepada Digital.

Dia menambah bahawa Hari Ibu yang lalu tanpanya adalah “sangat sukar” dan bahawa dia tidak mengetahui keadaannya sekarang.

“Kami tidak mendengar apa-apa, ia mengganggu saya,” kata Jones. “Apa yang saya faham, mereka tidak dapat melihatnya.”

“Ia akan menjadi baik untuk mengetahui bahawa dia dalam keadaan baik. Anda bimbang tentang perkara-perkara itu, menjadi ibu,” katanya juga.

Jurucakap Tentera Darat AS, apabila ditanya oleh Digital minggu ini untuk maklumat lanjut mengenai situasi Black, berkata “tiada kemaskini baru pada masa ini.”

Jabatan Negara tidak menjawab permintaan untuk ulasan, tetapi jurucakap minggu lalu menyatakan bahawa ia mengetahui tentang laporan penangkapan dan penahanan Black dan bahawa jabatan tidak mempunyai keutamaan yang lebih tinggi daripada keselamatan dan keselamatan warga Amerika di luar negara.

Mahkamah Daerah Pervomaisky Vladivostok menyatakan “Apabila memilih langkah pencegahan dalam bentuk penahanan, mahkamah tiba kepada kesimpulan bahawa warga negara AS B. (Black) — di bawah beban tuduhan — boleh bersembunyi daripada pihak penyiasatan awal dan mahkamah untuk mengelakkan tanggungjawab,” menurut Reuters.

Ia dilaporkan menambah bahawa Black akan ditahan sehingga 2 Julai untuk “mencuri harta benda warga T. secara senyap, menyebabkan kerosakan yang besar kepada yang terakhir.” Pegawai Rusia di Vladivostok menyatakan wanita berusia 32 tahun telah mengemukakan aduan terhadap Black.

Reuters dikutip pegawai itu menyatakan bahawa pasangan itu bertemu di Korea Selatan sebelum Black datang melawatnya di Rusia, di mana mereka terlibat dalam pertengkaran. Dia kemudian dilaporkan mengemukakan laporan polis menuduh Black mencuri wang dan Black diambil ke dalam tahanan di hotel.

“Pada 10 April, Black keluar dari Tentera Kedelapan dan menandatangani keluar dalam perubahan tetap tapak, untuk berlepas ke Texas,” Timbalan Setiausaha Akhbar Pertahanan Sabrina Singh minggu lalu. “Walau bagaimanapun, bukannya kembali ke AS, Black terbang dari Korea melalui China, dan kemudian ke Vladivostok, Rusia, untuk sebab-sebab peribadi.”

Tentera telah membuka siasatan pentadbiran untuk menentukan fakta dan keadaan sekitar perjalanannya, Singh mencatatkan, dan sebahagian daripada siasatan akan melibatkan melihat kesan tindakannya.

Jones sebelum ini memberitahu Digital bahawa teman wanita Rusia anak lelakinya meminta wang daripadanya sebentar sebelum anak lelakinya ditangkap atas tuduhan mencuri.

’ Bailee Hill, Louis Casiano, Greg Wehner dan Pilar Arias menyumbang kepada laporan ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.