8 pengalaman teratas untuk ditambah ke dalam senarai aktiviti London anda

London adalah destinasi percutian yang menarik pelancong dari seluruh dunia. Banyak tarikan yang menarik pelancong berkaitan dengan keluarga diraja. Semasa di bandar itu, tetamu boleh meneroka dan belajar lebih lanjut tentang kehidupan kerabat diraja.

Semasa di London, anda tidak boleh melepas peluang untuk berjalan-jalan di Hyde Park dan menikmati minum petang dengan pemandangan indah bandar itu.

Ini adalah panduan perjalanan London tentang perlu perhentian di bandar itu.

Jika anda jatuh cinta dengan filem “Harry Potter” anda akan merasakan sihir hidup dengan Lawatan Studio Warner Bros di London.

Dalam lawatan itu, anda akan dapat meneroka set filem di mana adegan yang diingati berlaku, termasuk Dewan Besar, Hutan Terlarang, Platform 9 3⁄4, Diagon Alley, Bank Gringotts Wizarding dan Rumah Hijau Profesor Sprout.

Anda juga akan melihat kostum dari filem itu, seperti seragam quiddich dan pakaian yang dipakai Harry, Ginny, Ron dan Hermione dalam adegan terakhir filem terakhir dalam siri itu.

Lawatan studio ini adalah perlu dilihat untuk semua peminat “Harry Potter” semasa bercuti ke London.

Apabila London Eye dibuka pada tahun 2000, ia adalah roda Ferris tertinggi di dunia. Kapal terbang kaca pemerhatian roda membolehkan tetamu mendapat pandangan mata burung bandar itu. Lebih 3 juta pengunjung menaiki London Eye setiap tahun.

Terletak di sepanjang Sungai Thames di London, London Eye menampilkan 32 kapsul berhawa dingin yang muat sehingga 25 pengunjung. Anda mungkin disertai oleh orang lain, atau anda boleh memilih untuk menyewa keseluruhan kapsul untuk parti anda.

Perjalanan 30 minit memberi tetamu pemandangan yang baik daya tarikan seperti Istana Buckingham dan Big Ben.

Westminster Abbey adalah gereja diraja dan Tapak Warisan Dunia. Gereja ini telah menjadi latar upacara penobatan sejak 1066.

Gereja ini juga menjadi tempat banyak perkahwinan diraja, termasuk perkahwinan Putera William dan Puteri Kate pada tahun 2011.

Istana Buckingham berfungsi sebagai kediaman London dan ibu pejabat pentadbiran raja. Semasa di Istana Buckingham, ramai melihat upacara pertukaran pengawal, di mana satu pasukan tentera mengambil alih pasukan yang lain.

Balkoni Istana Buckingham telah menjadi tempat terkenal di mana kerabat diraja telah membuat penampilan dalam banyak kesempatan.

Big Ben, jam paling terkenal di dunia, adalah tarikan pelancong yang popular di London. Menara itu setinggi 320 kaki, dengan jarum jamnya mengukur 9 dan 14 kaki panjang.

Anda boleh melihat Big Ben dari luar atau mendapat pandangan lebih dekat dengan lawatan ke dalam. Jika anda memilih untuk mengadakan lawatan, pastikan anda bersedia untuk berjalan naik 334 anak tangga ke puncak.

Sejak Hyde Park ditubuhkan oleh Raja Henry VIII, taman diraja telah menjadi tempat yang ramai pilih untuk melawat ketika melancong ke bandar itu.

West End dipenuhi dengan teater di mana anda boleh menghabiskan malam menikmati pertunjukan. Teater tertua yang masih beroperasi di West End ialah Theatre Royal Drury Lane, yang membuka pintunya pada tahun 1663.

“Wicked,” “Grease,” “Back to the Future,” “Les Misérables” dan “Phantom of the Opera” adalah antara pertunjukan yang telah dimainkan di West End.

Semasa di London, nikmati masa petang Inggeris yang popular dengan menikmati beberapa makanan ringan yang lazat. Terdapat banyak tempat di seluruh bandar di mana anda boleh memanjakan diri dalam tradisi British yang dihormati sejak lama ini, seperti The Diamond Jubilee Tea Salon di Fortnum & Mason dan Theatre Royal Drury Lane.