5 orang, termasuk 2 kanak-kanak, terbelah kematian selepas angin menjatuhkan pokok di Poland

(SeaPRwire) –   Angin kencang di telah menumbangkan beberapa pohon pada hari Senin hingga menewaskan tiga orang dewasa dan dua orang anak, kata petugas yang menanggapi keadaan darurat.

Juru bicara dari petugas pemadam kebakaran daerah tersebut, Hubert Cieply, mengatakan dua orang perempuan dan seorang anak berumur 6 tahun telah tertimpa hingga tewas di kota Rabka-Zdrój.

Terpisah, seorang perempuan tewas ketika sebuah pohon menimpa mobilnya di kota Zakopane di kaki Pegunungan Tatra, kata juru bicara dari petugas pemadam kebakaran Zakopane, Andrzej Król-Łęgowski.

Pohon lain di kota yang sama membunuh seorang anak, menurut juru bicara , Pawel Mickowski.

Pihak berwenang setempat telah mengeluarkan peringatan tentang angin kencang berbahaya yang mencapai setidaknya 62 mph.

Mereka juga telah menutup jalur pegunungan di .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.