3 tahanan melarikan diri dari Grenada didakwa membunuh pasangan pelayaran AS setelah pasangan tersebut menghilang

(SeaPRwire) –   SAN JUAN, Puerto Rico (AP) — Tiga banduan yang melarikan diri dari pulau Caribbean timur Grenada dituduh membunuh pasangan pelayar Amerika Syarikat selepas mereka menculik katamaran mereka, kata polis Khamis.

Ron Mitchell, seorang pelayar berusia 30 tahun; Atiba Stanislaus, seorang petani berusia 25 tahun; dan Trevon Robertson, seorang lelaki penganggur berusia 23 tahun, dituduh membunuh modal, melarikan diri dari kawalan sah, memecah masuk, rompakan dan penculikan. Stanislaus juga dituduh satu pertuduhan rogol, mengikut kenyataan dari Pasukan Polis Diraja Grenada.

Ketiga-tiga lelaki muncul di mahkamah Khamis dan diarahkan ditahan di penjara sehingga pendengaran mereka pada akhir Mac.

Mereka dituduh melarikan diri dari sel polis pegangan pada 18 Februari dan menculik katamaran milik Ralph Henry dan Kathy Brandel semasa mereka berada di atas kapal. Pihak berkuasa percaya pasangan itu dilemparkan ke laut semasa suspek berlayar ke pulau berhampiran St. Vincent, di mana mereka ditangkap pada 21 Februari.

Ketiga-tiga lelaki diarah dideportasikan dari St. Vincent Isnin lalu.

Pertubuhan bukan keuntungan Salty Dawg Sailing Association menggambarkan Hendry dan Brandel sebagai “pelayar veteran” yang menyertai Caribbean Rally tahun lalu dari Hampton, Virginia, ke Antigua, dan merancang untuk menghabiskan musim sejuk berlayar di Caribbean timur.

Mayat kedua-dua mereka belum dijumpai.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.