2 mati, berpuluh cedera dalam letupan gas disyaki di luar Beijing

(SeaPRwire) –   Ledakan disebabkan kebocoran gas disyaki memecahkan bangunan di Sanhe pada Rabu, membunuh sekurang-kurangnya dua orang dan mencederakan 26 orang lagi, pihak berkuasa berkata.

Letupan itu berlaku awal pagi di sebuah kedai ayam goreng di bandar Sanhe, pihak berkuasa berkata dalam kenyataan ringkas. Bandar itu terletak kira-kira 39 batu ke timur Beijing.

Polis menghalang jalan lebih setengah batu di sekeliling letupan, lapor Associated Press, dan mengarahkan orang jauh.

bomber kecemasan dihantar ke tapak kejadian dan trak boleh dilihat mengangkut kereta terbakar dengan tingkapnya hilang. Kebanyakan bangunan asal telah hilang, dengan hanya sebahagian rangka tinggal di atas timbunan puing.

Penyiar negara CCTV berkata 14 orang dimasukkan ke hospital, termasuk dua dalam keadaan teruk.

Ahli keluarga seorang yang mati memberitahu media tempatan Hongxing News bahawa dia adalah pemilik rumah tetamu di dalam bangunan dan suaminya . Pasangan itu baru menghantar anak mereka berumur 9 tahun ke sekolah sebelum letupan berlaku.

Lebih 150 bomba bekerja untuk menguasai kebakaran, menurut CCTV. Video dalam talian menunjukkan asap menyembur keluar bangunan komersial pertengahan di persimpangan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.