16 orang maut, termasuk 4 kanak-kanak, selepas bot pendatang karam di perairan Turki

(SeaPRwire) –   Sekurang-kurangnya 16 orang telah lemas, termasuk empat kanak-kanak, apabila bot getah membawa pendatang tenggelam di lepas pantai wilayah Canakkale, Turki barat laut, lapor agensi berita kerajaan Anadolu pada Jumaat.

Gabenor Canakkale Ilhami Aktas memberitahu Anadolu bahawa empat pendatang telah diselamatkan dan dimasukkan ke hospital awal pagi Jumaat, manakala operasi mencari dan menyelamat masih berterusan, melibatkan sepuluh bot pengawal pantai, 2 helikopter, polis laut, Authority (AFAD) dan Pasukan Penyelamat Perubatan Kebangsaan (UMKE).

Bilangan sebenar mangsa tidak dapat ditentukan dengan segera, kata gabenor kepada Anadolu.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.