14 pekerja lapangan terbang ditangkap di Sepanyol selepas didakwa mencuri barangan beg tangan senilai $2 juta

(SeaPRwire) –   Empat belas pekerja di salah satu lapangan terbang utama untuk pelancong ditangkap atas tuduhan mencuri barang dari bagasi yang dicheck-in, polis berkata Jumaat.

Polis merampas barang curian bernilai hampir $2.2 juta, termasuk sekitar $14,000 tunai, dari kumpulan pekerja di lapangan terbang terbesar di Tenerife, di Kepulauan Canary, Sepanyol, kenyataan berkata. Sekitar 20 pekerja lapangan terbang lagi sedang disiasat dalam kes yang sama.

Lapangan terbang Tenerife Selatan mengendalikan kira-kira 11 juta penumpang setahun, kebanyakannya pelancong Eropah yang mencari iklim yang menyenangkan di pulau-pulau itu di luar pantai ..

Siasatan bermula selepas peningkatan aduan penumpang tentang barang yang hilang dari bagasi mereka, kenyataan polis berkata.

Pencurian berlaku ketika bagasi sedang diletakkan di ruang kargo pesawat, . Di dalam ruang kargo, pencuri didakwa membuka kunci koper, mengeluarkan barang berharga dan menutupnya semula.

Pihak berkuasa merampas 29 jam tangan mewah, 120 barang perhiasan, 22 telefon pintar kelas atas dan pelbagai peranti elektronik. Suspek menjual banyak barang lain secara dalam talian atau di kedai-kedai tempatan, polis percaya.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.