10 didakwa curi 43,000 pingat negeri di Serbia

(SeaPRwire) –   Sepuluh orang didakwa di Serbia kerana mencuri sebanyak 43,000 pingat kehormatan negara dari sebuah bangunan kerajaan, pendakwa berkata pada Jumaat.

Suspek bersekongkol untuk melaksanakan “pencurian harta negara yang serius” dari pejabat anugerah, yang terletak di ibu pejabat di bahagian baru Belgrade, menurut kenyataan daripada pejabat pendakwa raya.

Bangunan yang luas itu menganjurkan puluhan pejabat, termasuk mereka , dan sering juga berfungsi sebagai lokasi mesyuarat semasa lawatan rasmi pegawai negara asing.

Pendakwa berkata lapan orang telah ditahan dan dua lagi masih bebas. Mereka tidak memberikan butiran lain.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.