1 mati, 19 cedera selepas kereta api laju bertabrakan dengan trak di timur Republik Czech

(SeaPRwire) –   Sebuah kereta api laju bertabrakan dengan di timur Republik Czech pada hari Rabu, membunuh seorang dan mencederakan sekurang-kurangnya 19 orang, menurut pegawai berkata.

Czech Railways berkata pemandu kereta api terbunuh dan mangsa cedera telah dihantar ke dengan tiada cedera yang membahayakan nyawa.

Polis berkata ada 60 orang di atas kereta api ketika kemalangan itu berlaku.

Kemalangan itu berlaku awal pagi apabila sebuah menuju ke ibu negara Prague, menabrak trak di lintasan berhampiran bandar Bohumin.

Belum jelas mengapa trak itu berada di landasan.

Pihak berkuasa berkata siasatan sedang dijalankan mengenai punca kemalangan itu. Laluan rel ditutup untuk hari itu.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.