ZTO Express Mengadakan Persidangan Rangkaian Kebangsaan 2024

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, Jan. 23, 2024 — Pada 23 Januari 2024, ZTO Express (Cayman) Inc. (NYSE: ZTO dan SEHK:2057) (“ZTO” atau “Syarikat”), syarikat penghantaran ekspres terkemuka dan berkembang pesat di China, telah mengadakan Persidangan Rangkaian Kebangsaannya di ibu pejabatnya di Shanghai. Persidangan ini bertujuan untuk sepenuhnya melaksanakan semangat Persidangan Pengurusan Pos Kebangsaan 2024 oleh Jabatan Pos Negara. Semasa persidangan itu, Syarikat menyelidik dan mengkaji pencapaian tahun 2023, menetapkan tugas kerja utama untuk 2024, menyatukan pemikiran, mengukuhkan keyakinan, dan menjelaskan matlamat, membangunkan daya usaha bersama untuk mempromosikan pembangunan berkualiti rangkaian ZTO.

Pengerusi, Meisong LAI, menekankan dalam laporan kerja bahawa pada tahun 2023, ZTO mencapai jumlah pakej 30.2 bilion, menunjukkan peningkatan tahun ke tahun sebanyak 23.8%. Syarikat mencapai bahagian pasaran sebanyak 22.9%, semakin memperlebar keunggulannya. ZTO sentiasa mengikuti matlamat pembangunan seimbangnya, dengan memberi penekanan kepada pertumbuhan jangka panjang dan memberi tumpuan kepada kekuatan dan kemajuan sendiri. Akibatnya, Syarikat telah mencapai keputusan cemerlang dalam “pertumbuhan perniagaan yang stabil dan kualiti serta kecekapan yang dipertingkatkan”.

Persidangan itu juga menetapkan pendekatan kerja keseluruhan dan tugas utama Syarikat pada tahun 2024. Ia ditekankan bahawa Syarikat perlu melaksanakan sepenuhnya semangat Persidangan Pengurusan Pos Kebangsaan, mengintegrasikan “pembangunan” dan “keselamatan”, dan mempromosikan pencapaian pelbagai objektif kerja secara praktikal, dengan memberi tumpuan utama kepada “mengutamakan keselamatan, meningkatkan keupayaan, memperkukuh perkhidmatan, meningkatkan kecekapan, memastikan ketelusan, mengaktifkan potensi, mempromosikan kerjasama, melaksanakan rancangan, memperkukuh penghantaran terakhir, dan membina pasukan yang kukuh”.

Pengerusi Meisong LAI menekankan bahawa pasaran penghantaran ekspres China mempunyai saiz, potensi dan prospek yang baik, dan ZTO perlu menonjolkan lima kelebihannya dalam skala, kos, asas, jenama dan rangkaian. Memandangkan transformasi industri sedang berlangsung daripada pembangunan bervolume tinggi ke pembangunan berkualiti tinggi, daripada penghantaran ekspres tunggal ke logistik bersepadu, dan daripada faktor didorong tradisional ke didorong inovasi, ZTO perlu bertujuan untuk cemerlang dalam tiga lengkung pertumbuhan, iaitu, memperkukuh perniagaan intinya, meluaskan ekologinya dan membina salurannya.

Seluruh rangkaian ZTO perlu mengukuhkan kepercayaan dalam pembangunan, meningkatkan keyakinan diri dalam kemajuan dan meningkatkan tekad untuk melaksanakan rancangan dan membolehkan semua peserta perniagaan termasuk cawangan dan penghantar di atas platform ZTO untuk mempunyai perasaan keuntungan, kesetiaan dan kebahagiaan yang lebih besar.

Mengenai ZTO Express (Cayman) Inc.

ZTO Express (Cayman) Inc. (NYSE: ZTO dan SEHK:2057) (“ZTO” atau “Syarikat”) ialah syarikat penghantaran ekspres terkemuka dan berkembang pesat di China. ZTO menyediakan perkhidmatan penghantaran ekspres serta perkhidmatan logistik bernilai tambah yang lain melalui rangkaian seluruh negara yang luas dan boleh dipercayai di China.

ZTO mengendalikan model rakan rangkaian berskala tinggi yang dipercayai paling sesuai untuk menyokong pertumbuhan signifikan e-dagang di China. Syarikat memanfaatkan rakan rangkaian untuk menyediakan perkhidmatan pengutipan dan penghantaran terakhir, sementara mengawal pengangkutan dan penyorting rangkaian utama dalam rantaian nilai penghantaran ekspres.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati

Kenyataan Selamat

Kenyataan pers ini mengandungi pernyataan “prospektif” mengikut maksud “selamat lembaga” di bawah Akta Pembaharuan Liabiliti Sivil Amerika Syarikat 1995. Pernyataan prospektif ini boleh dikenal pasti melalui istilah seperti “akan”, “dijangka”, “meramal”, “bertujuan”, “masa depan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan”, “mungkin” dan ungkapan serupa. Pernyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk tetapi tidak terhad kepada pernyataan mengenai kepercayaan, rancangan dan jangkaan ZTO, adalah pernyataan prospektif. Pernyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian tertentu. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam dokumen ZTO yang dipersembahkan kepada SEC dan Bursa Saham Hong Kong.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

ZTO Express (Cayman) Inc.
Hubungan Pelabur
E-mel:
Tel: +86 21 5980 4508

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.