Zetrix, Web3Labs & Summer Capital akan mempercepat inisiatif jalan cerita Web3 HK

(SeaPRwire) –   HONG KONG, Jan. 22, 2024 — Zetrix, sebuah platform blockchain awam lapisan-1 terkemuka oleh MY E.G. Services Berhad (“MYEG”), Web3Labs Hong Kong, sebuah kuasa pembangunan dan pelaburan Web3, dan syarikat modal ventura Summer Capital, hari ini mengumumkan kolaborasi strategik untuk mempercepatkan cita-cita Web3 HK (“HK”) dan menetapkan Zetrix sebagai infrastruktur blockchain keutamaan untuk aplikasi berkaitan kerajaan HK.

Zetrix, Web3Labs & Summer Capital to Accelerate HK's Web3 Roadmap Initiatives
Zetrix, Web3Labs & Summer Capital to Accelerate HK’s Web3 Roadmap Initiatives

Zetrix mengembangkan misi semasa memberi tumpuan kepada pembangunan Web3 kerajaan dan perniagaan selaras dengan Jalan Panduan Fintech HK, selain perkongsian penting yang diumumkan dengan pemangku kepentingan utama di China, Malaysia dan Filipina.

Web3Labs memanfaatkan rangkaian lebih 500 rakan kongsi di seluruh ekosistem Web3 termasuk badan kerajaan, institusi, pelabur, pertukaran dan media untuk menggalakkan pertumbuhan dan inovasi lanjut yang dipacu oleh negeri bandar.

Summer Capital mengandungi beberapa syarikat permulaan terkemuka dalam portfolio mereka, termasuk penyedia perkhidmatan aset digital terkemuka di Asia Hashkey Group, dan SEBA Bank, yang menerima lesen prinsip kelulusan daripada Suruhanjaya Sekuriti dan Futures untuk menawarkan perkhidmatan aset digital di HK.

Dengan memanfaatkan kekuatan pelengkap rakan kongsi, perkongsian ini akan:

  • Memperkukuh Zetrix sebagai platform Layer-1 keutamaan untuk aplikasi blockchain selaras dengan visi kerajaan HK tentang Web3 dan dicetuskan oleh kolaborasi lanjut dengan industri dan komuniti perniagaan.
  • Mencetuskan sistem kewangan HK dan pemain korporat teknologi hadapan rantau ini untuk merealisasikan ujian industri terstruktur dan serentak bagi contoh penggunaan blockchain inovatif seperti Aset Dunia Sebenar (RWA), penerbitan stablecoin dan tokenisasi instrumen kewangan untuk membolehkan perkhidmatan tempatan dan antarabangsa yang boleh disambung dengan selamat dan selamat melalui Identiti Berdaulat Sendiri (SSI) dan Kredensial Sahih (VC).
  • Melancarkan Program Pempercepatan Global khusus untuk mengininkubasi dan membesarkan syarikat permulaan menjanjikan yang membangun aplikasi pada platform Zetrix. Program ini akan memberikan bimbingan, sokongan teknikal, dan akses peluang pembiayaan, memberdayakan pengasas muda untuk menyumbang kepada landskap Web3 HK dan melayani penonton global.

Zetrix juga menilai pelaburan strategik dalam Web3Labs, mendapat akses ke rangkaian ekstensifnya dari pakar Web3 dan rakan kongsi ekosistem. Langkah sedemikian akan meningkatkan lagi keupayaan Web3Labs untuk menyokong syarikat permulaan Web3 Global yang menjanjikan melalui peraturan Aset Virtual progresif HK.

“Kami gembira untuk bekerjasama dengan Web3Labs, seorang pemimpin yang dipercayai dalam ruang Web3,” kata Wong Thean Soon, pengasas bersama Zetrix. “Kolaborasi ini akan menambah nilai yang besar kepada Zetrix dan memberikan sokongan tidak ternilai kepada ekosistem Web3 sedang berkembang dengan pemangku kepentingan utama di HK. Zetrix dan supernod antarabangsa antarabangsa di China blockchain awam kebangsaan, Xinghuo BIF adalah pilihan semula jadi untuk DApps Web3 yang melayani objektif SAR HK untuk menjadi hab kripto global.”

Caspar Wong, CEO Web3Labs, menambah, “Kami gembira menyambut Zetrix sebagai rakan strategik. Komitmen mereka untuk selaras dengan visi HK dan menggalakkan inovasi membuat mereka platform sempurna untuk membina penyelesaian Web3 yang memberikan impak. Dengan menggabungkan keupayaan kami dan memberi tumpuan kepada aplikasi berorientasikan kerajaan dan perniagaan, kedua-dua pihak bertujuan untuk memupuk ekosistem Web3 yang merangsang perniagaan, entiti kerajaan, dan rakyat.”

Henry Chen, Ketua Fintech dan Blockchain Summer Capital, berkata: “Kami gembira untuk menyambung dan bersatu tenaga dengan Web3Labs dan Zetrix untuk membina ekosistem berprestasi tinggi pada infrastruktur blockchain di HK. Kami telah menyaksikan kemajuan dan pembangunan perniagaan yang luar biasa untuk Web3 di sini di HK selama beberapa tahun kebelakangan ini. Membawa Zetrix ke HK menandakan komitmen kami yang kuat untuk memeluk pasaran dan peluangnya.”

Mengenai Zetrix

Zetrix adalah blockchain awam lapisan-1 yang memudahkan kontrak pintar dan menyampaikan privasi, keselamatan dan skala. Infrastruktur kriptografi Zetrix boleh diperkenalkan ke beberapa industri untuk menyambung kerajaan, perniagaan dan rakyat mereka ke ekonomi berasaskan blockchain global.

Dibangunkan oleh MY E.G. Services Bhd, integrasi lintas sempadan dan rantai dengan blockchain awam kebangsaan China Xinghuo BIF membolehkan Zetrix berfungsi sebagai pintu gerbang blockchain yang memudahkan perdagangan global dengan melaksanakan blok pembinaan penting untuk perkhidmatan Web3 seperti Pengenal Pasti Berdasarkan Blockchain (BID) dan Kredensial Sahih (VC).

Mengenai Web3Labs

Web3Labs bertujuan untuk menangani kenyataan dasar dari Kerajaan HKSAR tentang pembangunan aset digital di Hong Kong. Melalui sokongan lapangan, percepatan pelaburan, kerjasama teknikal dan bantuan pematuhan, Web3Labs komited untuk membantu syarikat Web3 global menubuhkan kehadiran mereka di Hong Kong. Matlamatnya adalah untuk mencipta satu gerbang tunggal untuk pengasas Web3. Setakat akhir Julai 2023, Web3Labs telah memberikan konsultasi atau sokongan kepada hampir 1,000 syarikat Web3 dari segi nasihat atau perkhidmatan lapangan.

Menyahut cabaran persaingan teknologi global, Web3Labs berusaha untuk kekal di garis hadapan pasaran, memahami keperluan dan cabaran pengasas, dan menyediakan persekitaran pengasas yang sah, menyeluruh, profesional dan mendalam.

Mengenai Summer Capital

Summer Capital adalah firma pengurusan pelaburan dan penasihat terkemuka dengan kehadiran di Hong Kong, daratan China dan Asia Tenggara yang komited untuk melabur dalam syarikat permulaan awal dan pertumbuhan dalam sektor “ekonomi baru” seperti fintech, infrastruktur dan aplikasi blockchain, teknologi penggunaan dan kesihatan. Summer Ventures, sebuah afiliasi Summer Capital Limited, adalah dana modal ventura institusi yang didedikasikan untuk mempromosikan dan melabur dalam “aplikasi dunia sebenar” teknologi dan infrastruktur blockchain, memanfaatkan pengalaman masa lalu Summer Capital dalam pelaburan dalam industri blockchain dan fintech sejak 2018.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.