Yum China Mengumumkan Pendedahan di bawah Peraturan Bursa Saham Hong Kong berkaitan dengan Pendahagian Suarteran yang Mungkin

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, Jan. 25, 2024Yum China Holdings, Inc. (NYSE: YUMC and HKEX: 9987, “Yum China” or the “Company”) hari ini mengumumkan, mematuhi Peraturan Pencatatan Sekuriti Bursa Saham Hong Kong (the “HKEX”) yang memerlukan pemberitahuan awal mengenai mesyuarat lembaga pengarah di mana dividen dijangka akan diisytiharkan, bahawa lembaga pengarahnya (the “Lembaga”) akan mempertimbangkan pengisytiharan dan pembayaran dividen suku tahunan (the “Dividen”). Sekiranya Lembaga memutuskan untuk terus, pengisytiharan akan diluluskan melalui resolusi lembaga pada atau sekitar February 7, 2024 (Beijing/Hong Kong Time) dan akan segera didedahkan oleh Syarikat.

Syarikat menyediakan melalui bahagian Hubungan Pelabur laman web internetnya di fail-failnya dengan HKEX secepat mungkin selepas fail elektronik tersebut dengan HKEX. Fail-fail ini juga boleh didapati dengan melawat laman web HKEX di .

Memandangkan tiada resolusi lembaga berkaitan Dividen telah diluluskan setakat tarikh rilis berita ini, tiada jaminan Dividen akan diisytiharkan.

Kenyataan Prospektif

Rilis berita ini mengandungi “kenyataan prospektif” dalam maksud Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933 dan Seksyen 21E Akta Pertukaran Sekuriti 1934. Kami berniat supaya semua kenyataan prospektif dilindungi oleh peruntukan selamat lepas Akta Pembaikan Tuntutan Sivil Sekuriti Persendirian 1995. Kenyataan prospektif umumnya boleh dikenal pasti oleh fakta bahawa ia tidak berkaitan secara terus dengan fakta sejarah atau semasa dan penggunaan kata-kata prospektif seperti “mengharapkan,” “jangkaan,” “percaya,” “menjangkakan,” “mungkin,” “boleh,” “berniat,” “keyakinan,” “rancangan,” “anggaran,” “sasaran,” “ramal,” “mungkin,” “akan,” “terus,” “hendaklah,” “ramalan,” “pandangan” atau perkataan berunsur serupa. Kenyataan-kenyataan ini berdasarkan anggaran dan anggapan semasa yang dibuat oleh kami berpandukan pengalaman dan persepsi trend sejarah, keadaan semasa dan perkembangan masa depan yang dijangkakan, serta faktor-faktor lain yang kami percaya sesuai dan munasabah dalam keadaan, tetapi tiada jaminan bahawa anggaran dan anggapan tersebut akan terbukti tepat. Kenyataan prospektif bukanlah jaminan prestasi dan secara semula jadi tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui yang sukar diramal dan boleh menyebabkan keputusan sebenar atau peristiwa kami berbeza secara material daripada yang ditunjukkan oleh kenyataan tersebut. Kami tidak boleh menjamin bahawa mana-mana jangkaan, anggaran atau anggapan kami akan dicapai. Kenyataan prospektif yang dimasukkan dalam rilis berita ini hanya dibuat pada tarikh rilis berita ini sahaja, dan kami menafikan sebarang obligasi untuk secara awam mengemaskini mana-mana kenyataan prospektif untuk memantulkan peristiwa atau keadaan seterusnya, kecuali diperlukan oleh undang-undang. Banyak faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar atau peristiwa kami berbeza secara material daripada kenyataan prospektif. Semua kenyataan prospektif hendaklah dinilai dengan pemahaman ketidakpastian semula jadinya. Anda hendaklah merujuk fail-fail kami dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran (termasuk maklumat yang dinyatakan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dan “Perbincangan dan Analisis Pengurusan Prestasi Kewangan dan Keputusan” dalam Laporan Tahunan kami pada Borang 10-K dan Laporan Suku Tahunan seterusnya pada Borang 10-Q) untuk butiran tambahan mengenai faktor-faktor yang boleh mempengaruhi keputusan kewangan dan lain-lain kami.

Mengenai Yum China Holdings, Inc. 

Yum China ialah syarikat restoran terbesar di China dengan misi untuk membuat setiap hidup berasa manis. Syarikat mempunyai lebih daripada 400,000 pekerja dan mengendalikan lebih daripada 14,000 restoran di bawah enam jenama di 1,900 bandar di China. KFC dan Pizza Hut ialah jenama terkemuka dalam ruang makanan segera dan makanan kasual di China masing-masing. Taco Bell menawarkan makanan berinspirasi Mexico yang inovatif. Yum China juga telah bekerjasama dengan Lavazza untuk membangunkan konsep kopi Lavazza di China. Little Sheep dan Huang Ji Huang mengkhusus dalam masakan Cina. Yum China mempunyai rangkaian bekalan digital dan lojistik kelas dunia yang merangkumi rangkaian pusat logistik di seluruh negara dan sistem pengurusan bekalan rumah. Kemahiran digital dan program kesetiaannya yang canggih membolehkannya mencapai pelanggan lebih cepat dan melayani mereka dengan lebih baik. Yum China ialah syarikat Fortune 500 dengan visi untuk menjadi peneraju inovatif terunggul di dunia industri restoran. Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Hubungan Pelabur
Tel: +86 21 2407 7556 / +852 2267 5801
E-mel:  

Hubungan Media
Tel: +86 21 2407 7510
E-mel:  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.