Yahoo Merayakan 15 Tahun Kecemerlangan: Pemenang Diumumkan untuk Anugerah Asia Big Idea Chair 2023

(SeaPRwire) –   American Express dinamakan pemenang Champion Terunggul Yahoo Asia Big Idea Chair

CSL Mobile dinobatkan sebagai Strategi Perdagangan Terbaik dan Penyelesaian Terintegrasi Terbaik

HSBC dinobatkan sebagai raja Strategi Perkongsian dan Kempen Pemerolehan Terbaik

Untuk semua imej berresolusi tinggi, sila muat turun dari pautan berikut:  

HONG KONG, Jan. 25, 2024 — Yahoo mengumumkan pemenang anugerah Yahoo Asia Big Idea Chair yang sangat dicari tahun 2023. Ini menandakan edisi ke-15 anugerah ini, yang berlangsung di Grand Hyatt yang berprestij di Hong Kong, melambangkan komitmen selama 15 tahun untuk mengiktiraf kecemerlangan dalam pemasaran dan pengiklanan.

Yahoo Celebrates 15 Years of Excellence - Winners Revealed for Asia Big Idea Chair Awards 2023
Yahoo Celebrates 15 Years of Excellence – Winners Revealed for Asia Big Idea Chair Awards 2023

Anugerah Yahoo Asia BIC 2023 menandakan tonggak penting ini, kategori Grand Champion Utama edisi ke-15 telah diperkenalkan untuk kedua-dua Hong Kong dan kawasan Asia secara umum. Kategori eksklusif ini memberi penghormatan kepada pengiklan, media, dan agensi pengiklanan yang secara konsisten menonjol sebagai Juara Besar Yahoo Asia selama 15 tahun terakhir.

Dalam kategori Pengiklan, gelaran Grand Champion Utama edisi ke-15 dianugerahkan kepada American Express International Inc., AXA China Region Insurance Company Limited, dan Bayer HealthCare Limited. Starcom Hong Kong dan Dentsu memenangi gelaran Grand Champion Utama edisi ke-15 dalam kategori Agensi Media dan Agensi Pengiklanan. Pengumuman ini mengesahkan komitmen kami untuk mengiktiraf dan menyambut kecemerlangan dalam landskap dinamik pemasaran dan pengiklanan.

Dalam sambutan ulang tahun, Yahoo juga memperkenalkan kategori Kempen ESG Terbaik, mengiktiraf jenama yang dengan licin memasukkan prinsip-prinsip ESG untuk kelestarian dan amalan perniagaan yang bertanggungjawab ke dalam inisiatif mereka.

Panel penilai, terdiri daripada 13 ahli dari badan-badan industri utama seperti IAB Hong Kong, HK4As, Persatuan Pengiklan Hong Kong, Komuniti Pemasaran Interaktif Hong Kong (HKAIM), Komuniti Pemasaran Digital HKMA, Persatuan Pemasaran Digital dan Pemasaran Taiwan, serta para pakar industri yang dihormati dari Taiwan, memainkan peranan penting dalam menentukan pemenang.

Matthew Chan, Ketua Penjualan, Yahoo Hong Kong & Yahoo Taiwan, “Tahniah kepada semua pemenang atas pencapaian luar biasa mereka dalam bidang dinamik pemasaran dan pengiklanan. Ketika Yahoo berkembang, kami komited untuk membentuk landskap teknologi iklan dan menggalakkan kecemerlangan. Merayakan ulang tahun ke-15 Anugerah Yahoo Big Idea Chair, kami bangga untuk memimpin jalan dalam membentuk industri. Kami gembira melihat kempen yang menggunakan iklan kreatif untuk memperkasakan imej jenama, menawan penonton, dan meningkatkan kehadiran jenama. Anugerah tahun ini menekankan komitmen kami untuk mengiktiraf kempen dan inisiatif cemerlang yang memberi kesan dalam dunia pemasaran dan pengiklanan yang sentiasa berubah.” 

Anugerah Yahoo Asia BIC 2023 menarik lebih 200 tetamu terkemuka dari pelbagai industri untuk merayakan kejayaan bersama. Di kalangan pemenang cemerlang, inisiatif “American Express International Inc.’s “Irreplaceable Platinum Moments” tidak hanya memenangi Anugerah Cemerlang Yahoo Asia Big Idea Chair Hong Kong tetapi juga cemerlang dalam Kempen Kandungan Jenama Terbaik dan Pengalaman Inovatif Terbaik, bersama Anugerah Merit dalam Kempen Pemerolehan Terbaik. Untuk menekankan momen-momen yang tidak tergantikan yang ditawarkan kad kredit American Express dan menyambung hubungan dengan calon pemohon, jenama itu bekerjasama dengan majalah digital OLO (Only Live Once) Yahoo. Berbeza dengan pengalaman hidup sebenar dengan simulasi AI, kempen itu menekankan nilai keaslian dan momen-momen yang menyentuh hati penonton. Yahoo, sebagai rakan kongsi jenama selama tujuh tahun, sekali lagi memberikan hasil. Kempen ‘Irreplaceable Platinum Moments’ mencapai 12 juta paparan keseluruhan. Perhatikan, lebih 60% penukaran datang dari Yahoo, menghasilkan peningkatan signifikan 30% dalam pemohon kad.

CSL Mobile, Pemenang Merit dalam Yahoo Asia BIC Champion 2023, cemerlang dengan “CSL Mobile & Yahoo Brings New 666 Shoppertunities.” Diiktiraf dengan Anugerah Cemerlang untuk Strategi Perdagangan Terbaik dan Penyelesaian Terintegrasi Terbaik, dan Anugerah Merit untuk Kempen Pemerolehan Terbaik, Bruce Lam, CEO, Pengguna, HKT, berkata: “Dalam Festival Belanja 666 Yahoo, kami melampaui promosi, menawarkan pelan perkhidmatan csl melalui pengalaman membeli-belah berlapis merentasi perjalanan, teknologi, makanan dan membeli-belah. Merevolusikan pengalaman pelanggan pasca-Covid, hasil kerjasama ini luar biasa, dengan peningkatan yang besar dalam tampilan halaman berbanding tempoh sebelum kempen dilancarkan dan peningkatan ketara dalam pembelian. Pencapaian ini, diiktiraf oleh Anugerah Yahoo Asia BIC Champion 2023, mencerminkan kejayaan kerjasama kami dengan Yahoo.”

HSBC, Pemenang Merit lain dalam Yahoo Asia BIC Champion 2023, gemilang dengan “HSBC x Yahoo Youth Programme Campaign (Q3-Q4, 2022).” Memenangi Anugerah Cemerlang untuk Strategi Perkongsian Terbaik, Kempen Pemerolehan Terbaik dan Anugerah Merit dalam Kempen Pemrandaan Jenama Terbaik, Cheuk Shum, Pengarah Urusan, Ketua Pemasaran, Perbankan Kewangan dan Peribadi HSBC Hong Kong berkata: “Program Yahoo, yang merangkumi bengkel kekayaan, siri video, dan pertandingan pelaburan, menyokong matlamat kami untuk mempromosikan pendidikan kewangan untuk generasi milenial muda. Selain bekerjasama dengan Yahoo, kami menawarkan pelbagai faedah dan kempen khusus untuk membantu pelanggan milenial muda memulakan perjalanan kekayaan mereka. Kami telah menyaksikan peningkatan 30% dalam bilangan akaun HSBC One baru dibuka oleh pelanggan milenial muda sejak pertengahan tahun lepas.”

Dalam Yahoo Asia BIC Champion 2023, kempen Taiwan cemerlang, dengan BRS Nike Taiwan Inc.’s “The Nike Metaverse Fan Squad” memenangi Anugerah Cemerlang, dan Edrington Taiwan’s “The MACALLAN – A Spirit for All Seasons” dan Uni-President Enterprises Corp.’s “ReiSui Milk Reputation 2022 Video Campaign” memenangi Anugerah Merit.

Untuk senarai penuh pemenang, sila lawati laman web rasmi:

Mengenai Yahoo

Yahoo berfungsi sebagai panduan yang boleh dipercayai bagi beratus-ratus juta orang di seluruh dunia, membantu mereka mencapai matlamat mereka secara dalam talian melalui portfolio produk ikonik kami. Bagi pengiklan, Yahoo Advertising menawarkan penyelesaian omnichannel dan data kuat untuk menarik minat jenama kami dan memberikan hasil. Untuk maklumat lanjut mengenai Yahoo, sila lawati .

Lampiran – Anugerah Yahoo Asia Big Idea Chair 2023

Anugerah Hong Kong

Nama Anugerah

Kedudukan

Pengiklan

1.

Hong Kong Big Idea Chair Champion

Cemerlang

American Express International Inc.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.