XtalPi Perasmikan Ailux: Bab Baru dalam Penemuan Biologik Berdaya AI

(SeaPRwire) –   CAMBRIDGE, Mass., Jan. 30, 2024 — XtalPi Inc. (XtalPi), syarikat pemimpin global yang inovatif dalam platform R & D yang memanfaatkan kuasa kecerdasan buatan (AI), pengkomputan berasaskan fizik kuantum, dan automasi robotik untuk maju penemuan dan evolusi terapi dan bahan baru yang luar biasa, mengumumkan hari ini pelancaran rasmi bahagian penemuan biologiknya sebagai jenama berbeza, kini dikenali sebagai Ailux Biologics (“Ailux”).


Nama “Ailux” mencerminkan misi pasukan untuk menerangi penemuan biologik melalui AI. Lux adalah bahasa Latin untuk cahaya dan juga unit piawai untuk pencahayaan. Pengumuman itu termasuk laman web baru, laman afiliasi, dan saluran rasmi.

XtalPi telah menubuhkan rekod yang kukuh dengan mengikat perkongsian dengan pelbagai syarikat farmaseutikal dan bioteknologi di seluruh dunia. Langkah pemrandaan strategik ini menandakan tonggak penting dalam pertumbuhan pesat bahagian dan menekankan komitmen XtalPi untuk menyediakan penyelesaian inovatif kepada rakan-rakannya dalam sektor penemuan ubat.

Dr. Jian Ma, CEO XtalPi, berkomentar mengenai pelancaran Ailux, “Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, penyelesaian penemuan XtalPi telah menghasilkan bukti yang kuat mengenai kuasa AI dalam penyelidikan dan pembangunan biologik. Pasukan biologik XtalPi mempunyai pendekatan maju ke pembelajaran mesin dalam penemuan ubat, terutamanya dalam menemui aplikasi yang paling relevan dan transformasi dari ia. Ada potensi besar bagaimana teknologi kami boleh maju ekosistem penemuan biologik keseluruhan.”

Di bawah jenama Ailux, pasukan akan terus memberi tumpuan untuk merevolusikan penemuan ubat biologik melalui penyatuan algoritma AI eksklusif dan kaedah makmal basah yang menyasarkan kesesakan paling mencabar industri, selari dengan misi berterusan XtalPi untuk mempercepatkan proses penemuan ubat.

“Platform kami terdiri daripada suatu siri penyelesaian khusus. Selama bertahun-tahun ujian yang ketat, kami telah mengenal pasti kawasan tepat di mana AI memberikan impak maksimum dalam penemuan biologik. Platform kami sepenuhnya disahkan supaya rakan kongsi kami dapat segera mendapat manfaat daripada penyelesaian AI kelas terbaik yang telah kami bangun,” kata Alex Li, VP Penemuan Antibodi di XtalPi dan ketua pasukan Ailux.

XtalPi menjemput rakan kongsi untuk membawa sasaran yang mencabar kepada mereka. Pasukan itu memanfaatkan AI untuk menginterogasi kolam potensi hits yang lebih luas, memantapkan antibodi pemimpin lebih cepat, dan menilai kebolehkembangbiakan pada skala ultra-tinggi. Sementara itu, pasukan pakar pengkomputan dan saintis makmal basah berpengalaman sentiasa membangunkan dan mengesahkan algoritma AI baharu yang dikuasakan untuk membantu rakan kongsi kekal di hadapan lengkungan dalam penemuan biologik.

Mengenai XtalPi

XtalPi adalah syarikat teknologi yang dipacu oleh kecerdasan buatan (AI) dan robotik. Diasaskan pada tahun 2015 di kampus MIT, XtalPi ditujukan untuk memacu transformasi digital dan pintar dalam industri sains hayat dan bahan baru. Dengan fizik kuantum, AI, pengkomputan awan dan gugusan kerja robotik berskala besar yang saling berkait rapat, XtalPi menawarkan pelbagai penyelesaian teknologi, perkhidmatan dan produk untuk mempercepatkan dan memberdayakan inovasi untuk syarikat biofarmaseutikal dan bahan baru di seluruh dunia.

Ketahui lebih lanjut di . Ikuti kami di .

Mengenai Jenama Ailux Biologics

Ailux Biologics oleh XtalPi ialah platform penemuan dan kejuruteraan biologik yang dikuasakan AI. Diasaskan di persimpangan sains hayat dan kecerdasan buatan, Ailux kini bekerjasama dengan syarikat farmaseutikal dan bioteknologi terkemuka global untuk maju penyelidikan dan pembangunan biologik.

Untuk pertanyaan media, sila hubungi .

Untuk pertanyaan perkongsian, sila hubungi

Lawati laman web Ailux: []
Ikuti kami di LinkedIn: []

Hubungi Media:
Vivienne Shen
Pengurus Komunikasi Pemasaran dan Jenama
XtalPi

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.