Xinhua Silk Road: State Grid Yantai memulakan beberapa langkah untuk mempercepatkan penyediaan NEV di kawasan luar bandar

(SeaPRwire) –   BEIJING, Jan. 22, 2024 — State Grid Yantai Power Supply Company telah membina 10 tiang cas dan 20 senjata cas untuk memenuhi keperluan cas yang lebih baik dan secara menyeluruh mempromosikan pembinaan sistem infrastruktur cas berkualiti tinggi Khamis.

Gambar menunjukkan kakitangan syarikat bekerja di tapak cas (Gambar yang disediakan oleh State Grid Yantai Power Supply Company)
Gambar menunjukkan kakitangan syarikat bekerja di tapak cas (Gambar yang disediakan oleh State Grid Yantai Power Supply Company)

Untuk terus memudahkan penggunaan kenderaan tenaga baru(NEV) di kawasan luar bandar, sejak awal tahun ini, State Grid Yantai telah menjalankan kajian mendalam terhadap permintaan cas NEV di kawasan luar bandar, dan menyusun status operasi kemudahan cas di 113 stesen bekalan kuasa di bandar raya itu, untuk mempercepatkan pembinaan dan susunan tiang cas di pekan-pekan tanpa menutup tiang cas awam.

Selain itu, State Grid Yantai telah secara berterusan melengkapkan dan memulakan operasi beberapa projek pengukuhan grid kuasa, yang meningkatkan ketara kapasiti bekalan kuasa. Memberi tumpuan kepada pembinaan sistem tenaga luar bandar moden, kempen tiga tahun yang disusun oleh syarikat untuk menaik taraf grid kuasa luar bandar telah dilancarkan, yang akan menyelesaikan permintaan grid-terhubung untuk infrastruktur cas di kawasan luar bandar secara berkesan.

Setakat ini, State Grid Yantai telah membina jumlah 286 stesen cas kenderaan elektrik dan 1,206 tiang cas, menutupi 14 daerah dan bandar raya di Yantai, merealisasikan liputan penuh stesen cas di daerah dan tiang cas di pekan, dengan kapasiti cas tahunan melebihi 50 juta kilowatt jam.

Dalam langkah seterusnya, State Grid Yantai akan memanfaatkan sepenuhnya pemasaran, dan terus mengoptimumkan susunan cas awam DC di pekan dan berusaha untuk mencapai liputan penuh tiang cas DC di pekan menjelang akhir 2024.

Lihat pautan asal:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.