Xinhua Silk Road: Penanaman strawberi meningkatkan pemulihan luar bandar di timur China Shandong

(SeaPRwire) –   BEIJING, Nov. 29, 2023 — Mengzhuang Town, terletak di Daerah Shizhong Bandar Zaozhuang, timur China Shandong Province, baru-baru ini melihat strawberi di rumah hijau mereka matang, menarik banyak pelancong.

Bergantung kepada kelebihan sumber semula jadi dan lokasi, Mengzhuang Town telah menggalakkan penduduknya untuk menanam strawberi dengan menggunakan model perniagaan “kooperatif + pusat penanaman + petani”, mencipta pusat penanaman strawberi yang mengintegrasikan pelancongan luar bandar, melihat dan memungut.

Dengan peningkatan pengeluaran dan kualiti, Mengzhuang Town juga meluaskan rantaian industri strawberi dan membangunkan pemprosesan mendalam strawberi melalui proses pengeringan beku, meningkatkan nilai tambah strawberinya.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, Mengzhuang Town telah memindahkan lebih 1,200 mu (kira-kira 80 hektar) tanah untuk membangunkan industri penanaman strawberi, dan menubuhkan 26 kooperatif dan ladang. Setakat ini, persatuan teknologi penanaman strawberi Daerah Shizhong, yang ditubuhkan pada tahun 2019, telah menarik 201 ahli.

Pautan asal:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.