WuXi XDC Masuk ke dalam Perkongsian dengan Multitude Therapeutics dan HySlink Therapeutics, Teknologi Pautan-Muatan Baru Membolehkan Pelanggan untuk Mempercepat Penemuan dan Pembangunan ADC

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, 31 Januari 2024 — WuXi XDC (2268.HK), sebuah Organisasi Penyelidikan, Pembangunan dan Pembuatan Kontrak (CRDMO) global terkemuka yang memberi fokus kepada pasaran ADC dan jenis bioconjugate yang lain; dan Multitude Therapeutics, sebuah syarikat bioteknologi klinikal ternama untuk teknologi platform ADC, mengumumkan hari ini bahawa mereka telah mencapai perkongsian menyeluruh dalam teknologi pengikat ubat, yang dibangunkan bersama dengan HySlink Therapeutics  (“HySlink”), dan perkhidmatan CRDMO yang merangkumi dari penemuan hingga komersialisasi. WuXi XDC telah menandatangani Memorandum Pemahaman (MOU) dengan HySlink pada hari yang sama.


WuXi XDC akan menyediakan platform bioconjugate bersepadu sepenuhnya, satu-penghujung dan perkhidmatan CRDMO. Sebagai rakan strategik WuXi XDC, Multitude Therapeutics akan menyediakan teknologi pengikat T-Moiety eksklusif, dibangunkan bersama dengan HySlink. Kedua-dua pihak akan memanfaatkan kekuatan masing-masing untuk membina teknologi ADC yang lebih cekap dari segi pengikat T-moiety baru, penyambungan kamptothesin dan nilai DAR yang tinggi, antara lain. Pemangkinan teknologi baru ini akan membolehkan pelanggan kami mempercepatkan penemuan calon ADC praklinikal (PCC) dan membangunkan bioconjugate lebih baharu; dan meningkatkan kecekapan pembangunan dan kadar kejayaan.

Dr. Jimmy Li, CEO WuXi XDC, berkata, “Teknologi pengikat ubat eksklusif mempunyai kelebihan unik dan, apabila digabungkan dengan platform bioconjugate kami yang terbuka, ia membolehkan pelanggan mencapai penghantaran segera calon ADC pengikat exatecan T-moiety, dengan potensi manfaat memperluas julat terapi ubat ADC sedia ada. Kami gembira dapat berganding bahu dengan Multitude untuk terus berinovasi dan meningkatkan keupayaan teknologi kami untuk memenuhi keperluan pelanggan. Dengan memanfaatkan kepakaran industri kami sepenuhnya, kami berada di landasan untuk mencipta platform bioconjugate terkemuka di dunia, yang memberdayakan industri secara meluas, dalam dan menyeluruh.”

Multitude dan HySlink, menyatakan, “WuXi XDC mempunyai keupayaan luar biasa sebagai CRDMO global terkemuka. Kami sangat gembira untuk membentuk perikatan kuat dalam bidang teknikal. Pengikat T-Moiety eksklusif kami boleh meningkatkan kesan terapeutik ADC secara signifikan. Kestabilan pengikat yang lebih tinggi dan kesan perisai hidrofilik boleh meningkatkan keseluruhan kestabilan penyambungan antibodi-ubat, memanjangkan separuh hayat ubat, dan berpotensi mengatasi ketahanan ubat berbilang dalam tumor. Tanpa meningkatkan kesan sampingan, ia boleh terus meningkatkan julat terapi ubat ADC sedia ada (penyelidikan berkaitan diterbitkan dalam Cancer Discovery 2023;13(4):950-73). Kerjasama kami bertujuan untuk membantu lebih banyak pembangun ADC mendapatkan akses stabil dan segera kepada pengikat beban ini, dalam usaha untuk memberi manfaat kepada pesakit di seluruh dunia.”

Tentang WuXi XDC

WuXi XDC Cayman Inc. (“WuXi XDC”, kod saham: 2268.HK) adalah CRDMO global terkemuka yang memberi fokus kepada penyambungan antibodi-ubat (ADC) dan pasaran bioconjugate yang lebih luas. Ia menyediakan perkhidmatan penyelidikan, pembangunan dan pembuatan kontrak untuk bioconjugate, termasuk ADCs. Perkhidmatannya merangkumi antibodi perantara dan biologik perantara lain, beban kimia dan pengikat, serta zat bioconjugate ubat dan produk ubat. Untuk maklumat lanjut mengenai WuXi XDC, sila lawati:

Hubungi
Penyiasatan Pelabur:
Hubungan Media:
Pembangunan Perniagaan:

Tentang Multitude Therapeutics

Multitude Therapeutics adalah syarikat biofarmaseutikal klinikal yang ditubuhkan pada tahun 2019 untuk memanfaatkan array penemuan sasaran dan antibodi (Human Membrane Proteome MabArrayTM atau HMP-MabArrayTM) yang tidak tertandingi, digabungkan dengan platform ADC eksklusif (T1000), untuk membangunkan terapi baharu untuk rawatan kanser. Sinergi kuat yang berasal daripada menggabungkan MabArrayTM dan T1000 membolehkan Multitude membina atlas ADC yang berpotensi untuk merawat keganasan dengan keperluan perubatan yang tinggi. Pipa pelbagai Multitude termasuk penyambungan antibodi-ubat (ADC) pertama dalam kelas dan terbaik dalam kelas untuk tumor pepejal dan hematologi.

Hubungi
Pembangunan Perniagaan:

Tentang HySlink

Shanghai HySlink Therapeutics Co., Ltd. komited untuk menjelajah dan maju teknologi pengikat dan racun ADC. Dengan menggunakan teknologi pengikat T-moiety inovatif kami, kami telah menubuhkan kolaborasi strategik dengan beberapa rakan, bertujuan untuk membangunkan generasi baru ADCs. Teknologi ini telah mendapat pengiktirafan yang ketara dari komuniti akademik, dengan sebutan ketara oleh Dr. Avantika Gupta dari Memorial Sloan Kettering Cancer Center dalam kertas penegasan Cancer Discovery pada bulan April 2023. Kami telah menjadi penulis bersama beberapa kertas penyelidikan berkaitan projek dengan rakan kami yang diterbitkan dalam jurnal AACR berprestij (Cancer Res 2023;83(22):3783-95; Mol Cancer Ther 2023;22(10):1128-43; Mol Cancer Ther 2023;22(9):1013-27). Projek berdasarkan teknologi ini telah maju ke peringkat pengesahan klinikal dan menunjukkan hasil awal yang memberangsangkan. Kami yakin bahawa teknologi ini akan membuka jalan untuk pencapaian baharu dalam pembangunan ADC, memberikan pesakit pilihan rawatan berkesan yang lebih meluas. HySlink terus komited untuk menyelidik dan berinovasi dalam bidang ADC, memberikan sumbangan berharga kepada industri biomedic global.

Hubungi
Pembangunan Perniagaan:  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.