WuXi Biologics Melancarkan WuXia ADCC PLUSTM untuk Pembangunan dan Pembuatan Antibodi yang Menghasilkan Enhanced ADCC Effect

– WuXiaADCC PLUSTM direka untuk memenuhi keperluan pasaran untuk kesan keberkesanan antibodi yang lebih baik dengan menghasilkan antibodi yang tidak berfucose dengan keupayaan untuk meningkatkan sitotoksik sel bantu antibodi (ADCC), menyediakan pelbagai penyelesaian bioproses untuk pelanggan global

– WuXiaADCC PLUSTM berasal dari platform sel WuXi Biologics’ yang telah dinilai dengan teliti WuXiaTM

SHANGHAI, 25 Jan. 2024 — WuXi Biologics (“WuXi Bio”) (2269.HK), Organisasi Penyelidikan, Pembangunan dan Pembuatan Kontrak (CRDMO) global terkemuka, hari ini mengumumkan bahawa ia telah melancarkan WuXiaADCC PLUSTM, platform sel mamalia yang unggul dan berdaya hasil tinggi untuk pembangunan dan pembuatan antibodi yang tidak berfucose untuk memicu tindak balas ADCC yang dipertingkat (Rajah 1).

(SeaPRwire) –   Rajah 1: Demonstrasi bahawa antibodi yang tidak berfucose yang dihasilkan dari sel WuXia ADCC PLUS menunjukkan aktiviti ADCC yang secara signifikan dipertingkat
Rajah 1: Demonstrasi bahawa antibodi yang tidak berfucose yang dihasilkan dari sel WuXia ADCC PLUS menunjukkan aktiviti ADCC yang secara signifikan dipertingkat

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

ADCC dikenali sebagai mekanisme asas di sebalik pendekatan imunoterapi berasaskan antibodi sasaran. Pembangunan terapi barah baharu melibatkan mereka bentuk dan mereka jentera antibodi dengan keupayaan yang meningkat untuk meningkatkan tindak balas ADCC, yang diketahui dapat meningkatkan keberkesanan terapi dan keputusan pesakit.

Penyingkiran fucose pada tapak N-glikosilasi adalah cara yang cekap dan kos efektif untuk meningkatkan aktiviti ADCC dan meningkatkan daya potensi imunoterapi berasaskan antibodi. Untuk memenuhi permintaan global yang meningkat untuk penghasilan antibodi yang tidak berfucose, sel WuXiaADCC PLUSTM berasal dari platform sel WuXiaTM WuXi Biologics yang telah dinilai dengan teliti. Sel WuXiaADCC PLUSTM selari dengan proses platform WuXiaTM yang membolehkan penghasilan antibodi yang stabil dan tidak berfucose pada pelbagai skala untuk pembuatan klinikal dan komersial.

Dr. Chris Chen, CEO WuXi Biologics, berkata: “Kami gembira melancarkan WuXiaADCC PLUSTM untuk menyediakan penyelesaian bioproses baharu untuk rakan global kami yang sedang membangunkan terapi antibodi baharu. Pelancaran platform teknologi baharu WuXi Biologics berteraskan semangat kami untuk melangkaui sempadan dan memupuk inovasi – semuanya dengan matlamat membolehkan rakan global kami membawa lebih banyak biologik berkualiti tinggi dan mampu milik kepada pesakit di seluruh dunia.”

Tentang Platform Pembangunan Sel WuXiaTM

WuXiaTM adalah platform sel mamalia berdaya hasil tinggi (sehingga kira-kira 11 g/L) yang terbukti. Diterima oleh agensi pengawalseliaan di seluruh dunia, platform WuXiaTM telah menjana lebih 800 sel mengekspresikan antibodi monoklonal dan bispesifik, protein penyatu, enzim dan protein rekombinan lain untuk pembuatan klinikal dan komersial. Untuk maklumat lanjut mengenai WuXiaTM, sila lawati: .

Tentang WuXi Biologics

WuXi Biologics (kod saham: 2269.HK) adalah Organisasi Penyelidikan, Pembangunan dan Pembuatan Kontrak (CRDMO) global terkemuka yang menawarkan penyelesaian end-to-end yang membolehkan rakan menemui, membangunkan dan membuat biologik – dari konsep hingga komersialisasi – untuk manfaat pesakit di seluruh dunia.

Dengan lebih 12,000 pekerja berkemahiran di China, Amerika Syarikat, Ireland, Jerman dan Singapura, WuXi Biologics memanfaatkan teknologi dan kepakarannya untuk menyediakan penyelesaian cekap dan kos efektif untuk penemuan, pembangunan dan pembuatan biologik kepada pelanggan. Setakat 31 Disember 2023, WuXi Biologics menyokong 698 projek pelanggan bersepadu, termasuk 24 dalam pembuatan komersial.

WuXi Biologics menganggap Tanggungjawab Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus (ESG) sebagai komponen integral etos dan strategi perniagaannya, dan kami berhasrat menjadi pemimpin ESG dalam sektor CRDMO biologik. Kemudahan kami menggunakan teknologi bioperkilangan generasi baharu dan sumber tenaga bersih. Kami juga telah menubuhkan jawatankuasa ESG diketuai oleh Ketua Pegawai Eksekutif kami untuk memandu strategi ESG yang menyeluruh dan pelaksanaannya, meningkatkan komitmen kami kepada kelestarian.

Untuk maklumat lanjut mengenai WuXi Biologics, sila lawati: .

Hubungan:

Media: