WuXi Biologics Berjaya Menyelesaikan Larian Pembuatan Pertama 1,6000L di Ireland

(SeaPRwire) –   –  Ujian pengeluaran pertama berjaya untuk kemudahan MFG7 di tapak Ireland
–  Skala pengeluaran terbesar pernah dicapai oleh menggabungkan empat bioreaktor single-use 4,000 liter

DUNDALK, Ireland, Jan. 31, 2024 — WuXi Biologics (“WuXi Bio”) (2269.HK), sebuah syarikat penyelidikan, pembangunan dan pengeluaran kontrak (CRDMO) global terkemuka, hari ini mengumumkan bahawa ia telah berjaya menyelesaikan ujian pengeluaran pertama di kemudahan bahan ubat MFG7, membuka jalan untuk projek pengeluaran komersial berskala besar di tapak Ireland ini.

Ujian pengeluaran mencapai skala 16,000 liter dengan menggabungkan empat bioreaktor single-use 4,000 liter. Paradigma pembuka jalan ini tidak sahaja menandakan ujian pengeluaran pertama yang berjaya untuk kemudahan MFG7, tetapi juga skala pengeluaran terbesar untuk WuXi Biologics setakat ini. Kos Barangan (COGS) daripada ujian ini adalah setanding dengan bioreaktor stainless steel tradisional 16,000 liter, menguatkan kos yang setanding yang dilihat dalam lebih 100 ujian pada skala 12,000 liter bioreaktor single-use (6×2,000 liter di kemudahan MFG2 dan MFG5; 3×4,000 liter di kemudahan MFG5 dan MFG8) berbanding dengan bioreaktor stainless steel tradisional 12,000 liter.

Dr. Chris Chen, CEO WuXi Biologics, berkomen, “Kami gembira mencapai tonggak penting ini untuk kemudahan Ireland. Sekali lagi ia menunjukkan bahawa COGS yang boleh dicapai dengan memanfaatkan teknologi single-use yang lebih ramah alam sekitar. Kami berharap untuk menyokong pembangunan dan pengeluaran rawatan yang menyelamatkan nyawa untuk pelanggan global kami untuk manfaat pesakit di seluruh dunia.”

Tapak Ireland WuXi Biologics menerima Anugerah Kemudahan Tahunan (FOYA) dalam kategori Operasi daripada ISPE pada 2023. Ia mengambil masa hanya sembilan bulan daripada permulaan operasi untuk menerima sertifikat GMP pertama daripada Lembaga Kawal Selia Produk Kesihatan Ireland (HPRA). Tapak Ireland juga mencapai pensijilan ISO 50001 (Pengurusan Tenaga), ISO 14001 (Sistem Pengurusan Alam Sekitar) dan ISO 45001 (Sistem Pengurusan Kesihatan dan Keselamatan Pekerjaan) pada Disember 2023.

Mengenai WuXi Biologics

WuXi Biologics (kod saham: 2269.HK) adalah sebuah syarikat penyelidikan, pembangunan dan pengeluaran kontrak (CRDMO) global terkemuka yang menawarkan penyelesaian dari konsep hingga komersialisasi bagi membolehkan rakan kongsi menemui, membangunkan dan mengeluarkan biologik – untuk faedah pesakit di seluruh dunia.

Dengan lebih 12,000 pekerja berkemahiran di China, Amerika Syarikat, Ireland, Jerman dan Singapura, WuXi Biologics memanfaatkan teknologi dan kepakaran untuk memberikan pelanggan penyelesaian cekap kos dan berkesan untuk penemuan, pembangunan dan pengeluaran biologik. Setakat 31 Disember 2023, WuXi Biologics menyokong 698 projek pelanggan bersepadu, termasuk 24 dalam pengeluaran komersial.

WuXi Biologics melihat tanggungjawab Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus (ESG) sebagai komponen integral etos dan strategi perniagaan kami, dan kami berhasrat untuk menjadi pemimpin ESG dalam sektor CRDMO biologik. Kemudahan kami menggunakan teknologi pengeluaran biologi generasi terkini dan sumber tenaga bersih. Kami juga telah menubuhkan jawatankuasa ESG diketuai oleh CEO kami untuk memandu strategi ESG yang menyeluruh dan pelaksanaannya, meningkatkan komitmen kami kepada kelestarian.

Untuk maklumat lanjut mengenai WuXi Biologics, sila lawati: .

Hubungan
Perniagaan

Media

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.