Webull bekerjasama dengan Dow Jones untuk meningkatkan literasi kewangan dan memberi daya kepada keputusan pelaburan runcit

(SeaPRwire) –   Inisiatif ini menyampaikan kandungan berharga The Wall Street Journal kepada pengguna Webull dan membantu pelabur individu menavigasi dunia pelaburan

ST. PETERSBURG, Fla., 25 Januari 2024, broker dalam talian terkemuka untuk pelabur global, telah melancarkan inisiatif untuk meningkatkan literasi kewangan, mengumumkan hari ini perkongsian dengan Dow Jones, penyedia perkhidmatan maklumat perniagaan dan penerbitan global dan penerbit The Wall Street Journal (WSJ)

Persetujuan ini bertujuan untuk meningkatkan tahap literasi kewangan di kalangan pelabur individu dengan memberdayakan pelanggan Webull dengan kandungan terpilih yang berprestij dari The Wall Street Journal, termasuk berita, analisis, dan wawasan penting mengenai pengurusan kewangan peribadi. Kolaborasi ini memberikan akses kepada wartawan berita dan maklumat berharga untuk membantu pengguna Webull membuat keputusan yang lebih berpendidikan dan bermaklumat mengenai matlamat kewangan mereka.

Pengguna Webull akan menerima ulasan berita WSJ yang dipilih dalam aplikasi mereka. Pelanggan baru dan pelanggan Webull yang memperbaharui juga akan menerima langganan WSJ. 

“Webull diasaskan atas prinsip untuk mendemokrasikan pelaburan dan membuatnya lebih mudah diakses dan inklusif – terutamanya untuk pelabur pertama kali. Dalam hal ini, kami sudah melihat kejayaan, dengan bilangan ahli kami yang aktif terdiri daripada pelabur pertama kali,” kata Anthony Denier, Presiden Kumpulan Webull. “Melalui perkongsian ini dengan Dow Jones, kami mahu memberikan kuasa penerbitan kewangan terkemuka dunia secara langsung ke tangan pelanggan kami dengan kandungan yang membantu pelabur membuat keputusan kewangan yang lebih baik dengan keyakinan yang lebih tinggi.”

“Literasi kewangan, yang dikuasakan oleh wartawan yang dipercayai dan boleh dipercayai, membawa kepada keputusan yang lebih baik,” kata David Martin, Ketua Hasil Pendapatan untuk Intelijen Perniagaan di Dow Jones. “Kami gembira bekerjasama dengan Webull dan kami tidak sabar untuk meletakkan berita perniagaan, maklumat dan analisis Journal yang berkualiti tinggi dan berprestij di hujung jari pelanggan Webull berjuta-juta di platformnya untuk membantu meningkatkan proses membuat keputusan mereka.”

Literasi kewangan telah dikenal pasti sebagai penghalang utama untuk memasuki pelaburan bagi banyak orang, dengan kajian dari Forum Ekonomi Sedunia mendedahkan bahawa 40% daripada bukan pelabur memilih untuk tidak berpelaburan kerana mereka tidak tahu cara atau menemui ia terlalu membingungkan. Selain itu, kira-kira 70% mengatakan mereka lebih cenderung untuk berpelaburan, atau berpelaburan lebih, dengan pendidikan kewangan yang diperluaskan.

Dengan tren pelabur individu cenderung lebih muda, inisiatif ini bertujuan untuk menangani kekurangan pengetahuan dengan menyediakan akses kepada maklumat yang boleh digunakan dan berorientasikan hasil untuk membantu pendidikan dan membentuk cara pengguna baru dan sedia ada menavigasi pasaran yang berubah pesat secara bermaklumat dan bertanggungjawab. 

Mengenai Webull
Webull ialah platform pelaburan digital terkemuka yang dibina pada infrastruktur global generasi seterusnya. Kumpulan Webull beribu pejabat di St. Petersburg, Florida dan disokong oleh pelabur ekuiti swasta yang berpangkalan di Amerika Syarikat, Eropah dan Asia. Webull melayani puluhan juta pengguna dari lebih 180 negara, dengan memberikan pelabur individu akses 24/7 ke pasaran kewangan global. Pengguna boleh menggunakan strategi pelaburan melalui platform perdagangan Webull, yang kini tersedia di Amerika Syarikat, United Kingdom, Hong Kong, Singapura, Jepun, Afrika Selatan, Australia, Indonesia, Mexico, Brazil dan Kanada. Webull juga menawarkan perkhidmatan pendidikan pelaburan, dengan pelajaran yang meliputi pelbagai topik. Untuk maklumat lanjut mengenai Webull, lawati laman korporat Webull di .

Mengenai Dow Jones
Dow Jones ialah pembekal global berita dan maklumat perniagaan, menyampaikan kandungan kepada pengguna dan organisasi di seluruh dunia dalam pelbagai format, termasuk cetak, digital, mudah alih dan acara langsung. Dow Jones telah menghasilkan kualiti kandungan yang tidak boleh ditandingi selama lebih 130 tahun dan kini mempunyai salah satu operasi pengumpulan berita terbesar di seluruh dunia. Ia merupakan rumah kepada penerbitan dan produk terkemuka termasuk akhbar Wall Street Journal berbayar terbesar di Amerika; Barron’s, MarketWatch, Mansion Global, Financial News, Investor’s Business Daily, Factiva, Dow Jones Risk & Compliance, Dow Jones Newswires, OPIS dan Chemical Market Analytics. Dow Jones ialah bahagian News Corp (Nasdaq: NWS, NWSA; ASX: NWS, NWSLV).

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.